Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Αποτελέσματα 6ης αγωνιστικής....

5 Οκτωβρίου 2009
Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ


Ο Πανιώνιος "καρδιοχτύπησε" ωστόσο πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας εντός έδρας του Ατρόμητου με 2-1. Ο Σκούφαλης άνοιξε το σκορ στο 20', ο Περόνε ισοφάρισε στο 74' (πεν.) αλλά ο Όμο με κεφαλιά στο 90' χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στους "κυανέρυθρους".

Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος ευτύχησε να προηγηθεί στο 20' έπειτα από ενέργεια του Κουμορτζί και άψογο τελείωμα του Σκούφαλη. Ο Ατρόμητος στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς ωστόσο να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν με ακόμα μεγαλύτερο πάθος το τέρμα, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περόνε στο 74'. Όμως στο 90' ο Όμο με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 2-1.


Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 2-4
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης



Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου για την 6η αγωνιστική της Super League, ο Εργοτέλης ήταν ο μεγάλος νικητής στην Τρίπολη, καθώς επικράτησε με 4-2 του τοπικού Αστέρα.

Κρητικές μπαλωθιές από τους παίκτες του Εργοτέλη, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αμυντικών του Αστέρα κατάφεραν να πάρουν μεγάλη σε έκταση νίκη, η οποία τους οδήγησε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Super League με 11 βαθμούς, όσους έχει και η ομάδα της Τρίπολης, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Ο Βερπακόφσκις είχε την αποτελεσματικότητα που έλειψε από τον Εργοτέλη στα προηγούμενα παιχνίδια και με 2 γρήγορα τέρματα έδωσε "παράσταση νίκης" στο συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου.

Όμως, οι γηπεδούχοι θέλοντας να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να μειώσουν πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Μάλιστα, στο β' ημίχρονο ξεκίνησαν δυνατά, τους ακυρώθηκε τέρμα (σωστά) του Σέζαρεκ ως οφσάιντ, αλλά στη συνέχεια ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος κατάφερε να ισοφαρίσει για την ομάδα με ένα τέρμα δείγμα της κλάσης του.

Στη συνέχεια φάνηκε ότι θα το γύριζε ο Αστέρας, όμως οι... αλλαγές του Εργοτέλη είχαν άλλη άποψη, καθώς ο Ορφανός που είχε μπει στη θέση του -σκόρερ- Βερπακόφκσις έκανε το 2-3 και ο Τσεσνάουσκις που είχε αντικαταστήσει τον Μπέτο, με ένα εξαιρετικό τέρμα στις καθυστερήσεις έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του Ηρακλείου.

ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Γήπεδο: Τούμπας


Με γκολ του Ίβιτς στο 87ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι επικρατώντας με 1-0 του Ηρακλή στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική.

Μετά από περίπου ένα μήνα και τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες, ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο (το πρώτο ο Ηρακλής, το δεύτερο ο ΠΑΟΚ) και όλα έδειχναν πως το ίδιο θα κάνουν και με τους βαθμούς όμως ο Βλάνταν Ίβιτς είχε διαφορετική άποψη και με το γκολ του στο 87' οι γηπεδούχοι κατέκτησαν το δεύτερο τους τρίποντο στην Super League.

Aπό την άλλη πλευρά οι "κυανόλευκοι" σίγουρα θα μπορούσαν να φύγουν από την Τούμπα με κάτι καλύτερο όμως στάθηκαν άτυχοι και στο σημείο που δέχτηκαν το γκολ ήταν αδύνατο να αντιδράσουν. Έτσι έμειναν στους 7 βαθμούς μετά από 6 αγωνιστικές.

Ξάνθη-ΑΕΚ 1-0
Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών


Η ΑΕΚ έστειλε την μπάλα δύο φορές στα δίχτυα της Skoda Ξάνθης αλλά ηττήθηκε στα πηγάδια με 1-0 και γκολ του Πόι. Πολλά παράπονα από την διαιτησία έχουν οι φιλοξενούμενοι για το κανονικό αλλά ακυρωθέν γκολ του Χέρσι στο 0-0 και για το αμφισβητούμενο 2ο ακυρωθέν του Ισμαέλ Μπλάνκο.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την Ξάνθη αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη των γηπεδούχων στην κιτρινόμαυρη άμυνα. Μέχρι εκείνη στη στιγμή οι κιτρινόμαυροι είχαν τον έλεγχο αλλά είδαν τον Κάκο να ακυρώνει κανονικό γκολ στο 0-0.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχασαν την ηρεμία τους και προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι παίζοντας φουλ επίθεση αλλά με άναρχο τρόπο.

Από τη στιγμή που ακυρώθηκε και το δεύτερο τέρμα της Ένωσης η αναμέτρηση απέκτησε μονότονο ρυθμό με την ΑΕΚ να επιτίθεται με σέντρες και την Ξάνθη να αμύνεται και να προσπαθεί να κρατήσει με κάθε τρόπο τη νίκη.

Για την Ένωση ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, μετά το 2-1 από τον Ολυμπιακό και το 1-0 από τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 4-0
Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλα)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο



Σισεμάνια... στο ΟΑΚΑ. Με δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ που ξέσπασε και γνώρισε την αποθέωση από 30.000 και πλέον οπαδούς του "τριφυλλιού" ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 την Λάρισα και στογγυλοκάθισε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι "πράσινοι" μετά από ένα ανιαρό και πάλι πρώτο μέρος που "διασώθηκε" με το γκολ του "man of the match", Λουκά Βύντρα στις καθυστερήσεις, είχαν πιο φρεσκάδα στην επανάληψη (με την είσοδο του Νίνη) και παρέσυραν την ΑΕΛ, μετά από ένα εκπληκτικό διάστημα από το 55' εώς το 70'.

Απίστευτο γκολ, ο Κατσουράνης που με τον Σισέ να πετυχαίνει τα άλλα δύο διαμόρφωσε το τελικό 4-0, σκορ που αδικεί την Λάρισα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στάθηκε πολύ καλά είχε δύο δοκάρια με τους Τουάμα και Περέιρα ενώ έχασε και άλλες ευκαιρίες (μερικές από τις οποίες τις σταμάτησε ο Τζόρβας που και πάλι κέρδισε το χειροκρότημα).

Με την νίκη αυτή, οι "πράσινοι" πέτυχαν το 6Χ6 και συνεχίζουν να είναι οδηγοί της κούρσας στο πρωτάθλημα με 18 βαθμούς και διευρίνοντας το αήττητό τους για ένα ακόμα παιχνίδι (από τον προηγούμενο Νοέμβριο).
Vlaxos

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share