Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Συνεχίζουν τις προσπάθειες να διοχετεύουν ναρκωτικά στα νησιά τα διεθνή κυκλώματα διακίνησης. Μετά τις επιτυχίες έμπειρων υπαλλήλων στα τελωνεία της Ρόδου και της Κω, οι οποίοι συνέλαβαν συνολικά τρεις αλλοδαπούς που μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τα διεθνή κυκλώματα αναγκάστηκαν να στραφούν σε άλλα νησιά.
Τις τελευταίες μέρες συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στα τελωνεία της Σάμου και της Μυτιλήνης. Προχθές το πρωί έφθασε στη Σάμο με πλοίο της γραμμής από το Κουσάντασι ένας 19χρονος Εσθονός, ο οποίος μετέφερε σε βαλίτσα με διπλό πάτο 1.800 γραμμάρια ηρωίνης. Τη βαλίτσα ο 19χρονος την είχε κολλήσει με βενζινόκολλα, ώστε να μην μπορεί να «μυρίσει» ο σκύλος την ναρκωτική ουσία. Ο αλλοδαπός υποστήριξε ότι δεν θα παρέμενε στη Σάμο, αλλά θα μετέβαινε στην Αθήνα και τότε θα του δίνονταν οδηγίες πού να παραδώσει την ηρωίνη.
Μετά την άφιξη του 19χρονου, τα μέλη του κυκλώματος έστειλαν από το Κουσάντασι στη Σάμο μία 26χρονη Λιθουανή, η οποία μετέφερε μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης σε βαλίτσα με διπλό πάτο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η 26χρονη είχε εκδώσει αρχικά εισιτήριο για την Πάτμο, το οποίο όμως άλλαξε για να μεταβεί στη Σάμο.
Αξιοπερίεργο είναι όμως το γεγονός, πώς οι αλλοδαποί κατάφεραν να περάσουν τις ναρκωτικές ουσίες από το τελωνείο στο Κουσάντασι, όπου υπάρχουν μηχανήματα υψηλής ευκρίνειας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη στο τελωνείο της Μυτιλήνης ένας 31χρονος από την Εσθονία, προερχόμενος από το Αϊβαλί της Τουρκίας, ο οποίος είχε κρύψει σε βαλίτσα με διπλό πάτο πέντε κιλά καθαρής ηρωίνης.
Όλες οι περιπτώσεις είναι πανομοιότυπες με τις τρεις υποθέσεις που εξιχνιάσθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στα τελωνεία της Ρόδου και της Κω. Ένας Λιθουανός και μία Βουλγάρα που προσπάθησαν να «εισάγουν» συνολικά 8 κιλά ηρωίνης πιάστηκαν στη Ρόδο. Μετά τις δύο συλλήψεις στη Ρόδο, προσπάθησε Λιθουανός να μεταφέρει 6 κιλά ηρωίνης στην Κω. Έγινε όμως αντιληπτός από τους τελωνειακούς και συνελήφθη. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε εγρήγορση παραμένουν οι τελωνειακές αρχές στην περιοχή μας για τη σύλληψη ατόμων που μεταφέρουν ναρκωτικά.


Πηγή: rodoslive.com


Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share