Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Κινητοποιήσεις φοιτητών σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη


Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας. Εκπρόσωποι του Ιδρύματος διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν προκληθεί φθορές στο κτίριο.

Στο μεταξύ, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προγραμματίζουν για την Πέμπτη συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ζητώντας να μην αναγνωριστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων κολεγίων. Στο συλλαλητήριο θα μετέχουν και μαθητές που ζητούν την κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Η αρμόδια υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, έχει διαβεβαιώσει ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των θέσεων.

Στη Θεσσαλονίκη, διακόπηκε η προγραμματισμένη για σήμερα η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, μετά από παρέμβαση ομάδας φοιτητών, που ζήτησαν από το ακαδημαϊκό όργανο να πάρει αποφάσεις σε συγκεκριμένα αιτήματά τους.

Με απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων πέντε Φοιτητικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο για τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας ή ιδιωτικοποίησης της Φοιτητικής Λέσχης, για το καθεστώς των εργολαβιών σε υπαλλήλους της φύλαξης, για την αδειοδότηση των κολεγίων και για το πτυχίο μάστερ που προβλέπεται να δίνουν οι σχολές πενταετούς φοίτησης, όπως η Πολυτεχνική.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου, τον περασμένο Αύγουστο, οι πρυτανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι έχει βρεθεί χρηματοδότηση που να διασφαλίζει, τουλάχιστον για την τρέχουσα χρονιά, την λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης.

Δε σε βλέπω καλά Αννούλα...

zoula

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share