Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ελέυθεροι 2 από τους 7 κρατούμενους για τα επεισόδια της Νίκαιας

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν χθες μετά την πολύωρη απολογία τους στον 5ο ανακριτή Πειραιά δύο από τους 7 νεαρούς που είχαν συλληφθεί το περασμένο Σάββατο στη Νίκαια και είχαν παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος για τα επεισόδια έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε εκεί για τον θάνατο νεαρού Πακιστανού.

Τρεις που κρατούνται στην Ασφάλεια ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο το πρωί, ενώ ένας νεαρός και μια κοπέλα, που κατηγορούνταν για πλημμεληματικές πράξεις, με συμφωνία ανακριτή και εισαγγελέως αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι, ο πρώτος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η δεύτερη χωρίς περιορισμούς.

Η απόφαση του ανακριτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση από δεκάδες νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί, από νωρίς το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πειραιά, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των κατηγορουμένων, ενώ οι συνήγοροι των τριών που θα απολογηθούν αύριο το πρωί στον 5ο ανακριτή εξέφρασαν αισιοδοξία μετά την απόφαση.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί από τον Αρειο Πάγο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Γ. Προβατάρη, η επιστολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την οποία ζητεί από τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ι. Τέντε τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 25χρονου Πακιστανού μετανάστη, ο οποίος έπειτα από καβγά με συμπατριώτη του προσήχθη (26/9/09) στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας και εξέπνευσε 48 ώρες μετά την επιστροφή στο σπίτι του. Συγγενείς και φίλοι του έχουν καταγγείλει ότι κατά τη διάρκεια της προσαγωγής και παραμονής του στο αστυνομικό τμήμα ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς.

Πηγή: enet.gr

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share