Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Τα βιντεοπαιχνίδια δεν κάνουν μόνο κακό!!

Η κοινή λογική θα έλεγε ότι τα βίντεοπαιχνίδια λειτουργούν μόνο αρνητικά στη ζωή των παιδιών. Ορισμένοι ερευνητές όμως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκτός από τα αρνητικά στοιχεία ίσως υπάρχουν και κάποιες θετικές συνέπειες στην ανάπτυξη του μυαλού των παιδιών.

Όταν ο μπαμπάς και η μαμά ακούνε τον όρο "βίντεοπαιχνίδια" η σκέψη τους ανατρέχει σε βόμβες, εκρήξεις και γενικότερα βία. Πολλοί από αυτούς αποτρέπουν τα παιδιά τους από τη χρήση αυτών των παιχνιδιών. Όμως σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, τα βίντεοπαιχνίδια βοηθούν την ευφυΐα, εκπαιδεύοντας το μυαλό των παιδιών να σκέφτεται πιο γρήγορα. Το ίδιο μπορεί να κάνει και το ποδόσφαιρο ή κάποιο άλλο άθλημα βέβαια το οποίο δεν θα σε οδηγήσει και στην παχυσαρκία αλλά τέλος πάντων!!

Και άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας συμφωνούν με την έρευνα αυτή. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Γουϊνσκόνσιν James Paul Ghee είπε: "Tα παιδιά ανακαλύπτουν τους όρους του παιχνιδιού και σκέφτονται στρατηγικά για τη λύση ενός προβλήματος, γεγονός που αναπτύσσει την αναλυτική σκέψη".

Επίσης ο συγγραφέας του βιβλίου «Kάθε κακό είναι και καλό», Στήβεν Τζόνσον είπε: "Τα βίντεο-παιχνίδια αναγκάζουν τα παιδία να σκεφτούν κατά τρόπο που θα τους είναι χρήσιμος αργότερα στη ζωή τους", είπε ο κ. Τζόνσον, ο οποίος είναι κατά των βίαιων παιχνιδιών, όμως υποστηρίζει ότι τα περισσότερα μη βίαια βίντεο-παιχνίδια δεν είναι χαμένος χρόνος για τα παιδιά.

Η γνώμη μου είναι πως όσο το λιγότερο παίζεις βιντεοπαιχνίδια τόσο το καλύτερο. Δεν διαφωνώ, μπορεί να υπάρχουν και καλές συνέπειες από αυτό, όμως όπως και κάθε τι άλλο, η κατάχρηση πάντα κάνει κακό!! Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν καταντήσει ένα είδος "ναρκωτικού" για ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας -και όχι μόνο- που στερρεί από αυτά τα άτομα την απόλαυση του πραγματικού κόσμου, με τα καλά και τα κακά του...
Ωραία θα ήταν κάθε φορά που παθαίναμε κάτι, να πατούσαμε restart και να ξαναπροσπαθούσαμε όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι...

Σκληρή η πραγματική ζωή παιδιά, αλλά εκεί αξίζει να ανεβαίνεις level και να αποκτάς skills!!!!!!


jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share