Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Συνελήφθη αμερικάνος για κατασκοπεία


Αντιμέτωπος με ισόβια καθειρξη βρίσκεται Αμερικανός επιστήμονας που εργαζόταν στη NASA και τα υπουργεία Άμυνας και Ενέργειας των ΗΠΑ, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ.

Πρόκειται για τον 52χρονο Στιούαρτ Ντέιβιντ Νόζετ, ο οποίος επιχείρησε να δώσει απόρρητες πληροφορίες σε μυστικό πράκτορα του FBI που του είχε παρουσιαστεί ως πράκτορας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Νόζετ φέρεται να έλαβε τα ποσά των 2.000 και 9.000 δολ. για την παράδοση απόρρητων πληροφοριών που αφορούσαν τον αμυντικό τομέα και τα δορυφορικά συστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ επρόκειτο να δώσει και πρόσθετες πληροφορίες για πυρηνικό οπλισμό και άλλα εξοπλιστικά συστήματα.

Ο Νόζετ εργάστηκε στον Λευκό Οίκο την περίοδο 1989-1990 και από το 1990 έως το 1999 στο υπουργείο Ενέργειας, όπου διέθετε άδεια για πρόσβαση σε άκρως απόρρητα στοιχεία, κυρίως σε σχέση με πυρηνικά όπλα. Το 2000 ίδρυσε μια μη κυβερνητική εταιρεία, η οποία πωλούσε μέχρι και το 2006 συστήματα υψηλής τεχνολογίας στην αμερικανική κυβέρνηση και ειδικότερα στο Πεντάγωνο και τη NASA.

Πηγή: imerisia.gr

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share