Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ένα μεγάλο μπράβο απο το xastouki, στον δήμαρχο Τρικάλων για τη σημαντική του κίνηση σχετικά με τα αδέσποτα!

Ένα μεγάλο μπράβο απο εμάς.....
Μακάρι και άλλοι δήμοι να προβούν σε τέτοιες κινήσεις....
Μακάρι και άλλοι δήμοι να είχαν την ίδια ευαισθησία....
Συνήθως, μπινελικώνουμε όσους ασχολούνται με τη πολιτική , αλλά και οταν γίνεται κάτι σωστό απο αυτούς, είμαστε υποχρεωμένοι να το επικροτούμε!!!


Το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά οδεύει προς οριστική λύση (ή τουλάχιστον, σε αυτό ευελπιστεί η Δημοτική Αρχή) με την δημιουργία του Σταθμού Φύλαξης Αδέσποτων Σκυλιών που μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, θα είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τα αδέσποτα της πόλης. Χθες Τετάρτη, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του σταθμού στην περιοχή της Σωτήρας, για να διαπιστώσει εάν ο Σταθμός είναι έτοιμος για να φιλοξενήσει άμεσα τα ζώα.

Η φιλοξενία των αδέσποτων ζώων σε έναν οργανωμένο χώρο, αναμένεται να ανακουφίσει πολλούς Τρικαλινούς που διαπιστώνουν καθημερινά ότι αρκετά είναι τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη και σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν δημιουργήσει προβλήματα, επιτιθέμενα σε περαστικούς.

Μικρές λεπτομέρειες απομένουν

Όπως διαπίστωσε και ανακοίνωσε στη συνέχεια, ο σταθμός φύλαξης των αδέσποτων σκυλιών, είναι ολοκληρωμένος, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο κατασκευαστικό κομμάτι του έργου. Απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση σκέπαστρου στον εξωτερικό χώρο όπου θα φιλοξενούνται οι σκύλοι. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να μεταφέρονται ήδη από τις επόμενες μέρες τα αδέσποτα στο νέο χώρο που έχει δημιουργηθεί, αφού οι εργασίες δεν είναι απαγορευτικές για την έναρξη της μεταφοράς των ζώων στον σταθμό.

Όλα τα αδέσποτα μαζεμένα

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, στο σταθμό φύλαξης που δημιουργείται στη Σωτήρα, θα μεταφερθούν όλα τα αδέσποτα σκυλιά που αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στον χώρο του στρατοπέδου Παπαστάθη καθώς επίσης και όσα θα μαζεύονται από τους δημόσιους χώρους της πόλης.
Στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας, ο κ. Μιχάλης Ταμήλος, κάλεσε όλους τους δημότες να είναι φιλικοί απέναντι στα αδέσποτα σκυλιά, κυρίως όμως ζήτησε από όσους διατηρούν κατοικίδια ζώα να μην αφήνουν ελεύθερα τα μικρά κουτάβια, γιατί έτσι συμβάλλουν ώστε να διογκώνεται το πρόβλημα των αδέσποτων της πόλης.
Άλλωστε στόχος, είναι με την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού φύλαξης στην Σωτήρα, το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στα Τρίκαλα να λυθεί οριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε ο κ. Ταμήλος, στο νέο σταθμό της Σωτήρας θα απασχοληθεί και ένα άτομο που θα είναι εξειδικευμένο με την περίθαλψη των σκύλων και το οποίο μαζί με τους φιλόζωους της πόλης μας θα έχουν την φροντίδα των φιλοξενούμενων ζώων.

Anto

1 σχόλιο:

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share