Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Το Νόμπελ Ειρήνης Στον...Ομπάμα!!!


Με έκπληξη, τιμή και βαθιά συγκίνηση αποδέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τη βράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης, λέγοντας ότι η ύψιστη τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του αποτελεί «κάλεσμα για δράση» και συνεργασία με όλα τα έθνη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα.

«Δεν το θεωρώ ως αναγνώριση των επιτευγμάτων μου, αλλά ως την επιβεβαίωση της αμερικανικής ηγεσίας όσον αφορά τις ελπίδες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους από τον Κήπο των Ρόδων στο Λευκό Οίκο.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι αξίζω να βρεθώ στη συντροφιά τόσων προσωπικοτήτων που άλλαξαν την εποχή τους και οι οποίοι τιμήθηκαν με αυτό το βραβείο» προσέθεσε σε μια προσπάθεια να αποκρούσει αρνητικές κριτικές για τη βράβευσή του.

«Αλλά θα δεχθώ αυτό το βραβείο ως κάλεσμα για δράση, κάλεσμα προς όλα τα έθνη να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα» δήλωσε. Ο 48χρονος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα βρίσκεται στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου για την απομονή του Βραβείου Νόμπελ.

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση στον Μπαράκ Ομπάμα για τις «εξαιρετικές προσπάθειές του να εντείνει τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων».

«Πολύ σπάνια έχει ένας άνθρωπος καταφέρει, στο βαθμό που το έκανε ο Ομπάμα, να συγκεντρώσει τα βλέμματα του κόσμου και να δώσει στους πολίτες ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» ανέφερε η Επιτροπή σε ανακοίνωση της απόφασής της. «Η διπλωματία του βασίζεται στην ιδέα ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες, θα πρέπει να 'καθοδηγούν' τον κόσμο στη βάση αξιών και συμπεριφορών που μοιράζεται και η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού» προσθέτει.

Το όνομα του Μπαράκ Ομπάμα είχε αναφερθεί για το βραβείο, πολλοί όμως ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να δοθεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. Η βράβευση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με το Νομπέλ Ειρήνης, προκάλεσε έκπληξη, ανάμεικτες αντιδράσεις και σκεπτικισμό.

Πηγή: tanea.gr
jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share