Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Η Mercedes αγόρασε την Brawn GP



Οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μερικές εβδομάδες στον χώρο, επιβεβαιώθηκαν σήμερα με την ανακοίνωση της Mercedes Benz ότι εξαγόρασε το 75,1% της Brawn GP, φετινής παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην F1.

Από τo 75,1%, το 45,1% ανήκει στη Daimler AG και το 30% σε μία θυγατρική της, επενδυτική, την Aabar Investments. To υπόλοιπο 24,9% παραμένει στα χέρια του μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη της Brawn GP, Ρος Μπράουν, του Νικ Φράι και μερικών άλλων συνεργατών τους. Ο Μπράουν θα διατηρήσει τη θέση του γενικού διευθυντή, χωρίς βέβαια να έχει γίνει η τελική επιλογή των πιλότων που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιας της νέας ομάδας.

Με τη κίνησή της αυτή η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκτήσει, πλέον, αμιγώς δική της ομάδα στη Φόρμουλα 1, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1955, όταν ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, είχε κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η βάση της νέας ομάδας που θα ονομάζεται Mercedes Grand Prix, θα είναι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Brawn GP, στο Μπράκλεϊ, της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz, Ντίτερ Ζίιτσκε, ο γερμανικός κολοσσός θα παραμείνει συνεργάτης της McLaren, στην οποία μάλιστα κατέχει και το 40%. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η βρετανική εταιρεία αναμένεται να πάρει πίσω το ποσοστό αυτό και να ανεξαρτητοποιηθεί τελείως. Στην περίπτωση αυτή, η συνεργασία των δύο εταιρειών δεν πρόκειται να λήξει καθώς η Mercedes θα συνεχίσει να παρέχει κινητήρες στη McLaren έως και το 2015, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα επέκτασης και μετά τη λήξη αυτής της περιόδου. Επιπλέον, τα μονοθέσια της McLaren θα εξακολουθούν να έχουν το ασημί χρώμα που τα χαρακτηρίζει μαζί με το κόκκινο.

Σε ό,τι αφορά στη Mercedes GP, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαθέτει κι εκείνη το ασημί χρώμα. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Ρος Μπράουν δήλωσε ότι πριν από 11 μήνες ούτε που θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την κατάληξη.

«Εγώ και οι συνεργάτες μου στη Brawn GP είμαστε πολύ περήφανοι για το προσωπικό, τους οδηγούς και οποιονδήποτε σχετίζεται με την ομάδα και τους ευχαριστούμε για την αφοσίωση, την εξαιρετική δουλειά και την προσήλωσή τους στην επίτευξη επιτυχημένων αποτελεσμάτων σε κάποιες δύσκολες, μερικές φορές, καταστάσεις», επεσήμανε ο Βρετανός, ο οποίος δήλωσε ότι είναι περήφανος που θα συνεργαστεί μαζί με τη μία τόσο σημαντική εταιρεία, όπως η Mercedes-Benz. Υποσχέθηκε, επίσης, ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ως ανταμοιβή στην πίστη που έδειξε η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προς αυτόν και την ομάδα του.

Πηγή: naftemporiki.gr
jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share