Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

Βασσάρας: "Επηρεάζουν τους διαιτητές ΟΣΦΠ, ΠΑΟ"....
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Κύρος Βασσάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "Ελεύθερο Τύπο". Ο πρώην διαιτητής και νυν διευθυντής ανάπτυξης διαιτησίας μίλησε για την καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα, αλλά και για το νέο του πόστο.
Αίσθηση προκάλεσε η...... δήλωσή του πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ασκούν επιρροή στους Έλληνες διαιτητές.........Πατήστε:"Η αλήθεια είναι πως όταν βλέπω ματς, ειδικά του Τσάμπιονς Λιγκ, νιώθω αντανακλαστικά να κάνω κινήσεις. Είμαι χορτάτος όμως από αγώνες και έτσι είμαι ευχαριστημένος. Πέρασα και όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Κυρίως με τραυματισμούς και γι' αυτό σταμάτησα", τόνισε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο του πόστο:

"Έκλεισα μια πόρτα και άνοιξα μια άλλη. Ίσως η νέα μου θέση να έχει προοπτικές για μεγαλύτερη καριέρα. Η δική μου αρμοδιότητα είναι να βρω τους καλύτερους διαιτητές για το πρωτάθλημα. Ξέρω πως έχω αναλάβει ένα εγχείρημα δύσκολο και χρονοβόρο. Στόχος μου είναι να βάλω τον κόσμο της διαιτησίας να επιμορφωθεί, να ανοίξει βιβλίο. Ο διαιτητής που θέλει να σφυρίζει στα μεγάλα ματς χρειάζεται να ξέρει τον κανονισμό, να έχει φυσική κατάσταση και καλή ψυχολογία".

Στη συνέχεια ο Βασσάρας μίλησε για τα παράπονα που έχει η πλειοψηφία των ομάδων της Super League από τη διαιτησία: "Όπως και μια ομάδα της οποίας η πορεία κρίνεται στο τέλος, έτσι και εγώ θα κρίνω συνολικά τους διαιτητές όταν ολοκληρωθεί η σεζόν. Θα δω τι τους λείπει. Αυτό κάνω κάθε εβδομάδα. Συγκεντρώνω φάσεις και εντοπίζω τα λάθη και στη συνέχεια ψάχνουμε από κοινού τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και χρειάζεται κατανόηση. Πρέπει ο κόσμος να έχει υπομονή. Οι αγώνες εδώ γίνονται υπό καθεστώς έντονης πίεσης. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει τόσο έντονη πίεση. Πρέπει να γνωρίζετε πως σε όλη Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα με τη νέα φουρνιά διαιτητών.

Η συζήτηση για τη διαιτησία δεν θα σταματήσει ποτέ. Όταν δεν επηρεάζει κάτι τη διαιτησία, ψάχνουμε πάντα κάτι να βρούμε. Όταν οι ομάδες δεν παίζουν μπάλα, τότε κοιτάμε τη διαιτησία. Έχει βοηθήσει πολύ τους διαιτητές ψυχολογικά το γεγονός ότι δεν ανακοινώνονται οι βαθμολογίες τους δημοσίως".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο Κύρος Βασσάρας ανέφερε πως κάθε φορά πριν από τα μεγάλα ντέρμπι, οι "ερυθρόλευκοι" και οι "πράσινοι" προσπαθούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να επηρεάσουν το διαιτητή της αναμέτρησης: "Όσες φορές ξεκίνησαν τη φαγωμάρα πριν από το ντέρμπι για το διαιτητή, τα πράγματα πήγαν καλά. Η ιστορία διδάσκει ότι όλοι παλεύουν να προλάβουν να φτιάξουν εικόνα και κλίμα υπέρ τους πριν από το μεγάλο παιχνίδι. Βρίσκουν όποιο κακό ιστορικό έχει ο διαιτητής και παλεύουν με κάθε τρόπο να τον επηρεάσουν. Γίνεται συνειδητά αυτό και νομίζω πως και οι ανακοινώσεις έχουν τον ίδιο στόχο. Εμένα ποτέ δεν με επηρέασε αυτό και έτσι προσπαθώ να διδάσκω και τους διαιτητές. Όταν μπαίνεις στο ματς και δείχνεις πως προσπαθείς να τα δεις όλα, κανείς δεν μπορεί να σε κρίνει αν κάνεις λάθος. Για λόγους επικοινωνιακούς οι διαιτητές γίνονται πρώτο θέμα, για να μπορούν οι ομάδες να έχουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους".


TroktikoAnto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share