Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Η νίκη του Stoner φέρνει τον Rossi πιο κοντά στο πρωτάθλημα


Καθώς ο Casey Stoner (Ducati) σφράγισε την αναγέννηση και επιστροφή του στην κορυφή του MotoGP κερδίζοντας επιβλητικά στο Φίλιπ Αϊλαντ, ο Valentino Rossi (Fiat Yamaha) έφτασε πλέον μια ανάσα από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ιταλός τερμάτισε δεύτερος και σε συνδυασμό με την πτώση και εγκατάλειψη του μοναδικού του αντιπάλου για τον τίτλο, Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), απέκτησε προβάδισμα 38 βαθμών - δύο αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Κατά συνέπεια, ο "γιατρός" έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά το ένατο πρωτάθλημά του (έβδομο στην κορυφαία κατηγορία) την επόμενη Κυριακή (25/10) στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας, καθώς -σε περίπτωση νίκης του J. Lorenzo- χρειάζεται μόλις την 4η θέση.

Όλα, στην περίπτωση του τίτλου, κρίθηκαν στην εκκίνηση του MotoGP Αυστραλίας. Ο J. Lorenzo ακούμπησε τη Ducati του Nicky Hayden, με αποτέλεσμα οι δύο μοτοσικλέτες να αποσταθεροποιηθούν.

Ο Ισπανός προσπάθησε να κρατήσει την ισορροπία του αλλά αποτυχημένα, με αποτέλεσμα να πέσει με μεγάλη ταχύτητα στην αμμοπαγίδα της πρώτης στροφής. Δεν τραυματίστηκε, παρά μόνο ελαφρά στο χέρι. Ο N. Hayden βγήκε από την πίστα επίσης, αλλά κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία του και να επιστρέψει στον αγώνα.

Την ίδια στιγμή, ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) έκανε μια από τις τυπικές του εξαιρετικές εκκινήσεις και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα. Ο C. Stoner τον πέρασε σύντομα, αλλά ο Ισπανός ανέκτησε την πρωτοπορία στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ωστόσο, η ανωτερότητα της Ducati GP9 και της Yamaha M1 επέτρεψε στους C. Stoner και V. Rossi να τον περάσουν και να απομακρυνθούν στην κορυφή. Παρότι ο Ιταλός είχε να σκεφτεί και τη βαθμολογία, πίεσε σθεναρά τον Casey διαρκώς μέχρι τον τελευταίο γύρο, όπου ο Αυστραλός απομακρύνθηκε και άνοιξε την τελική διαφορά των δύο δευτερολέπτων.

Ο Dani Pedrosa δεν απειλήθηκε παρα μόνο αρχικά για την 3η θέση και τον ακολούθησαν οι Alex de Angelis (Gresini Honda) και Colin Edwards (Tech3 Yamaha), που κέρδισαν τον "εργοστασιακό" αναβάτη της Repsol Honda, Αndrea Dovizioso.

Πηγή: in.gr


jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share