Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Σάλος έγινε με φασιστική αφίσα στην Ταϋλάνδη

"Ο Χίτλερ δεν είναι ακόμη νεκρός", αυτό έλεγε η λεζάντα της αφίσας που τοιχοκολλήθηκε στα εγκαίνια παραρτήματος του μουσείου κέρινων ομοιομάτων Τισό στην Πατάγια.

Η αφίσα είχε τοποθετηθεί πριν από δύο εβδομάδες και είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια τουλάχιστον 100 πολιτών οι οποίοι κατέθεσαν καταγγελίες κατά αυτής της κίνησης. Ο πρέσβευτής του Ισραήλ Γιτζάκ Σοχάμ είπε σε μια επιστολή διαμαρτυρίας: "Η εικόνα του Αδόλφου Χίτλερ και το κείμενο από κάτω της δεν προσβάλλουν μόνο τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος αλλά και κάθε άνθρωπο που απεχθάνεται τη ρατσιστική συμπεριφορά. Είναι εντελώς απαράδεκτο να προβάλλετε ένα τέτοιο τέρας, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ".

Επίσης ο Γερμανός πρεσβευτής στην Ταϋλάνδη είπε: "Αυτού του είδους η εντελώς ακαλαίσθητη διαφήμιση θα μπορούσε να πληγώσει πολλούς ανθρώπους. Η γερμανική πρεσβεία θα το εκτιμούσε εάν η αφίσα απομακρυνόταν το συντομότερο δυνατόν."

Μετά τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου και των δύο πρεσβευτών η αφίσα καλύφτηκε και το μουσείο ζήτησε συγνώμη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του μουσείου Σόμπορν Νακσουετρόνγκ είπε οτί αυτό το στυλ διαφήμισης θα συνεχιστεί αλλά θα χρησιμοποιήσουν άλλες προσωπικότητες.

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share