Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Τρίτος τυφώνας στις Φιλιππίνες

Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο για τις Καταστροφές ανακοίνωσε ότι προσωπικό και εξοπλισμός «βρίσκονται σε στρατηγικές τοποθεσίες» για να ανταποκριθούν σε τυχόν ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν στο πέρασμα του τυφώνα Λούπιτ.

Τρόφιμα, ρουχισμός, φάρμακα και κουβέρτες, μεταξύ άλλων, στάλθηκαν στις κατεστραμμένες από τους προηγούμενους τυφώνες βόρειες επαρχίες, όπως ανέφερε το Συμβούλιο.Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο κατολισθήσεων και πλημμυρών και να προετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η ένταση των ανέμων του Λούπιτ είναι αυτή την στιγμή στα 175 χιλιόμετρα την ώρα με αυξητική τάση και βρίσκεται κοντά στα βορειοανατολικές ακτές των Φιλιππίνων.
Οι δύο προηγούμενοι τυφώνες ήταν ο Πάρμα και ο Κετσάνα. Από τον πρώτο οι νεκροί είναι 438 και οι αγνοούμενοι 51 και από τον δεύτερο οι νεκροί είναι 380 και αγνοούμενοι 37, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

πηγή:Enimerwsi.gr

Corfas 

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share