Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

CANNIBAL HOLOCAUST (1980)

Έχει καμιά βδομάδα που με έπιασαν πάλι τα κουλτουριάρικα και το έριξα στα b-movies....Άκουγα απο παλιά για αυτή την ταινία αλλά δε την έβρισκα πουθενά, μέχρι που κάποιο θεόσταλτο torrent μου έκλεισε το μάτι λέγοντας μου "πάρτω στα μούτρα καρ...λη!!!" Πραγματικά μιάμιση ώρα βρομούσε ολη η γίαφκα μου απο τη σαπίλα τούτης της αιδίας!!! Η ταινία ΤΑ ΣΠΑΕΙ ....!!! ΚΑΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΠΕ!!! Άραξε στον καναπέ, πάρε μισό κιλό καλαμπόκια (τα λεγόμενα pop corn που έτρωγες μικρός)...και πάρε μάτι πώς τρόνε ένα συνεργείο απο άμπαλους-φλώρους κινηματογραφηστές, ένα τσούρμο χαριτωμένων κανίβαλων!!!!!!!

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Η εξαφάνιση ενός συνεργείου κινηματογράφησης στη ζούγκλα του Αμαζονίου προτρέπει μια νέα αποστολή με ηγέτη τον καθηγητή ανθρωπολογίας Harold Monroe να ξεκινήσει για να τους ανακαλύψει. Φτάνοντας εκεί η αποστολή ανακαλύπτει τα απομεινάρια του συνεργείου, μαζί με ένα φιλμ με υλικό από την περιπέτειά τους.


ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:


Οι εικόνες του CANNIBAL HOLOCAUST σοκάρουν, τόσο σαν ιδέα όσο και σαν εκτέλεση. Η σκηνή, για παράδειγμα, της ανελέητης (και 100% αληθινής) σφαγής μιας γιγάντιας υδρόβιας χελώνας θα κάνει το αίμα να παγώσει στις φλέβες του οποιουδήποτε. Αχρείαστη χωρίς αμφιβολία αυτή η πραγματική θηριωδία, αλλά περιέργως λειτουργεί στην ταινία, δίνοντας άλλη μια πτυχή της απίστευτης σκληρότητας που είναι ικανός να επιδείξει ο άνθρωπος, όταν έχει έστω και λίγη εξουσία στα χέρια του, συμπεριλαμβανομένων και των συντελεστών της ταινίας που εκτέλεσαν αυτήν την βέβηλη πράξη.Σημειωτέον ότι αυτή η σκηνή, μαζί με κάποιες άλλες εξίσου δυσάρεστες σκηνές σφαγής ζώων ήταν ο κύριος λόγος που το CANNIBAL HOLOCAUST απαγορεύτηκε τόσο στην Ιταλία, όσο και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμού. Πολλοί θα βιαστούν να απορρίψουν το CANNIBAL HOLOCAUST, λόγω κυρίως αυτών των σκηνών. Όμως εμένα προσωπικά με έκαναν να προβληματιστώ σχετικά με το τι γίνεται πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες των Τσίρκων, ή των σφαγείων απ’ όπου προμηθευόμαστε το κρέας που τρώμε καθημερινά. Μια ματιά στο FACES OF DEATH θα σας πείσει αμέσως.Τα πλάνα της τελικής σφαγής των λευκών κυνηγών είναι δοσμένα με τόσο ρεαλιστικό τρόπο, που ο Deodato έπρεπε να συγκεντρώσει τους πρωταγωνιστές της ταινίας σε ένα τηλεοπτικό πάνελ για να αποδείξει ότι δεν επρόκειτο για πραγματικά snuff πλάνα.

Το CANNIBAL HOLOCAUST βάζει το θεατή στο trip του, και δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που ο κάθε φίλος του σινεμά πρέπει να νιώσει, είτε είναι φίλος του τρόμου και της exploitation σκηνής, είτε όχι. Γιατί δεν είναι παθητική ψυχαγωγία.
Το CANNIBAL HOLOCAUST προκαλεί την αντίδρασή του κοινού, και ανεξάρτητα από το ποια θα είναι αυτή, την αξίζει και με το παραπάνω. Και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει και θα είναι πολύ έντονη.


TRAILER



FAK

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share