Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

































Έχετε ποτέ σκεφτεί πως θα θέλατε να πάρετε πρωινό στα "σπλάχνα" ενός ηφαιστείου, να κοιμηθείτε "αγκαλιά" με τα ψάρια του Ειρηνικού Ωκεανού ή να "ταξιδέψετε" στην αγκαλιά του Μορφέα πάνω σ' ένα τρένο ή αεροπλάνο; Αν ναι, αρκεί ένα κλικ στο διαδίκτυο για να ανακαλύψετε ξενοδοχεία που μπορούν να υλοποιήσουν αυτά και πολλά άλλα …περίεργα όνειρα κι επιθυμίες σας.
Ένα απ' αυτά τα περίεργα ξενοδοχεία, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, καθημερινά, σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, είναι το "Propeller Island City Lodge" του Βερολίνου, κάθε ένα από τα 30 του δωμάτια είναι …παράξενο, με το δικό του διαφορετικό τρόπο και γι' αυτό έχει φροντίσει ο καλλιτέχνης- ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Λαρς Στρόσεν.
Ένα από τα δωμάτια, το πρώτο που χτίστηκε, μοιάζει με μια ζωντανή μεσαιωνική πόλη, γεμάτη χρώματα, μ' ένα μίνι γκολφ να περιστοιχίζει το κεντρικό κρεβάτι, που με τη σειρά του, μοιάζει με κάστρο!
Σ' ένα άλλο από τα δωμάτια, τα έπιπλα είναι καρφωμένα στο… ταβάνι, ένα άλλο έχει φέρετρα αντί κρεβατιών ή -εναλλακτικά- κελιά λιονταριών, ενώ για όσους θέλουν να τη βγάλουν στη… στενή, υπάρχει το "Δωμάτιο της Ελευθερίας", που μοιάζει με φυλακή.
Ξενοδοχεία αυστηρώς ακατάλληλα για …υδροφοβικούς
Υπάρχουν, επίσης, ξενοδοχεία, όπου κυρίαρχο είναι το υγρό στοιχείο. Ένα απ' αυτά, το "Jules' Undersea Lodge", που πήρε τ' όνομά του από τον Ιούλιο Βερν, τον περίφημο συγγραφέα του βιβλίου "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα", βρίσκεται στο νησί Key Largo των ΗΠΑ και ήταν πρώην υποθαλάσσιο εργαστήριο.
Το ξενοδοχείο στο όμορφο αυτό νησί της Florida Keys, με τους κοραλλιογενείς υφάλους, τα ναυάγια και τον τεράστιο πλούτο της θαλάσσιας ζωής, προ(σ)καλεί τους επισκέπτες του σε μια υποθαλάσσια περιπέτεια, αφού για να φτάσει κάποιος στο δωμάτιό του θα πρέπει να είναι όχι μόνο δεινός κολυμβητής, αλλά και να γνωρίζει τα μυστικά της …υποβρύχιας κατάδυσης.
Μάλιστα, όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι μ' αυτήν, θα πρέπει να περάσουν από ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο εκμάθησης, που το προσφέρει το ίδιο το ξενοδοχείο.
Το να φτάσεις στο δωμάτιο, μπορεί να μοιάζει με περιπέτεια για τους περισσότερους, η θέα όμως από το παράθυρό του αποζημιώνει τους τολμηρούς, που έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν, σε απόσταση αναπνοής, χιλιάδες πλάσματα του βυθού.
Αν πάλι έχετε φανταστεί τον εαυτό σας ως άλλο Ποσειδώνα, δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε ως τα νησιά Φίτζι, όπου το "Poseidon Undersea Resort", που βρίσκεται "βυθισμένο" δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, υπόσχεται να σας ταξιδέψει στο μαγικό βυθό του Ειρηνικού, μέσα από τις υπερπολυτελείς υποδομές του.
Με αεροπλάνα, τρένα και τον …άρχοντα των δαχτυλιδιών
Στα Woodlyn Park Motels στη Νέα Ζηλανδία, οι επιλογές είναι αρκετές και ικανές να ικανοποιήσουν αυτούς που δεν μπορούν να αποχωριστούν τα μέσα μεταφοράς ούτε και στον ύπνο τους! Έτσι, ο επισκέπτης εκεί μπορεί να περάσει τη νύχτα του σε κάποιο βαγόνι τρένου του 1950 ή να "πετάξει" στην αγκαλιά του Μορφέα μ' ένα αεροπλάνο τύπου Bristol Fighter.
Αν πάλι κάποιος έχει ταυτιστεί με τον Τόλκιν του περίφημου Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μπορεί να μείνει σ' ένα μικρό σπίτι πανομοιότυπο μ' αυτό των χόμπιτ, χτισμένο στην άκρη του βουνού.
Για τους πιστούς των αιθέρων, που δεν μπορούν ν' αποχωριστούν ούτε στις διακοπές τους τον πολυτελή τρόπο ζωής τους, υπάρχει κι άλλη λύση: σε απόσταση μιας ανάσας από την παραλία και το Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο της Κόστα Ρίκα, το ξενοδοχείο "Costa Verde" προσφέρει μια τη σουίτα "727 Fuselage". Πρόκειται για ένα Boeing 727-100 του 1965, που μοιάζει να έχει καταπέσει στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα και να βρίσκεται εκεί αφημένο σαν "στολίδι" του χώρου. Στην πραγματικότητα, όμως, το αεροσκάφος αυτό ανήκει στην αλυσίδα του ξενοδοχείου και έχει μετατραπεί σε μια πολυτελή σουίτα, ικανή να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα.
Κάποτε, όταν πετούσε στους αιθέρες με τα "φτερά" των Νοτιοαφρικανικών Αερογραμμών και της κολομβιανής εταιρίας "Avianca", φιλοξενούσε στους χώρους του 125 επιβάτες. Σήμερα, με λίγα μόνο ενθύμια των ημερών εκείνων, διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες και σαλοτραπεζαρία, καλυμμένη με ξύλο, προκειμένου να συμβαδίζει με το φυσικό τοπίο.
Ζήστε μια νύχτα ως …Εσκιμώος!
Τα τελευταία χρόνια τα ξενοδοχεία από πάγο έχουν γίνει του συρμού και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, όχι μόνο στις σκανδιναβικές χώρες, όπου οι θερμοκρασίες σαφώς και ευνοούν την ύπαρξή τους, αλλά και σε λιγότερο κρύα κλίματα. Το Ice Hotel της Σουηδίας, σε κάθε περίπτωση είναι από τα πρώτα και τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία από πάγο στον κόσμο. Καλύπτει μια έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων και όλες οι εγκαταστάσεις του είναι καλυμμένες από πάγο.
Οι πελάτες του ξενοδοχείου αυτού (σ.σ. παρόμοια υπάρχουν στον Καναδά, αλλά και σε ορισμένες βαλκανικές χώρες, όπως η Ρουμανία και η Σλοβενία) μπορούν να απολαύσουν τον ύπνο τους μέσα σ' έναν θερμικό υπνόσακο, πάνω στο ειδικά σχεδιασμένο παγωμένο κρεβάτι, που έχει επενδυθεί με δέρμα ταράνδου.
Με μέση θερμοκρασία -8 βαθμούς Κελσίου, μάλλον ο ζεστός χυμός που σου προσφέρει το προσωπικό για πρωινό δεν είναι αρκετός για να ζεσταθείς, γι' αυτό και οι περισσότεροι επισκέπτες το ρίχνουν από νωρίς στη … βότκα.
"Εκρηκτικά" ξενοδοχεία και περίεργες …επιπλέουσες κάψουλες
Αν τα ηφαίστεια όχι μόνο δεν σας τρομάζουν, αλλά θα θέλατε να εισχωρήσετε στα σπλάχνα τους, δεν έχετε παρά να περάσετε τις διακοπές σας στο ξενοδοχείο "Gamirasu" στην Τουρκία, που είναι χτισμένο σε μια σπηλιά, μέσα σε ηφαιστειογενή βράχο και παλαιότερα ήταν βυζαντινό μοναστήρι.
Η σπηλιά, ηλικίας χιλίων ετών, μέχρι αρκετά πρόσφατα αποτελούσε καταφύγιο για Χριστιανούς καλόγερους και μάλιστα κάποια από τα δωμάτια του χρησιμοποιούνταν ως κελιά.
Αν πάλι θέλετε να σβήσετε τη …φλόγα της λάβας και προτιμάτε την ασφάλεια των ρηχών νερών, δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε έως την Ολλανδία. Εκεί, θα δείτε να επιπλέουν στα νερά των καναλιών του Άμστερνταμ κάτι περίεργες πορτοκαλί κάψουλες, που στη δεκαετία του '70 χρησιμοποιούνταν ως μηχανήματα για την άντληση πετρελαίου. Σήμερα, έχουν μετατραπεί σε δωμάτια φιλοξενίας του "Capsule Hotel" από τον καλλιτέχνη Ντένις Ούντεντικ, ο οποίος αρέσκεται να αυτοαποκαλείται "αρχιτέκτονας των σκουπιδιών".
Ο ιδιότυπος καλλιτέχνης σκέφτηκε τον πρωτότυπο αυτό τρόπο ανακύκλωσης των μηχανημάτων αυτών, που έχουν αρχίσει να κατακτούν ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες, από διάφορες γωνιές της Ευρώπης.
Μάλιστα, για τους λάτρεις του Τζέιμς Μποντ, μια απ' αυτές τις κάψουλες έχει μετατραπεί σε σκηνικό της ταινίας "The Spy Who Loved Me", περιμένοντας το δικό της κατάσκοπο να την κατακτήσει.
Άρωμα παλιού κρασιού
Χρόνια πριν, στα "σπλάχνα" τους ωρίμαζε το καλύτερο κρασί από τους αμπελώνες ελβετικού chateau, που αντιστοιχούσε σε πάνω από 19.000 μπουκάλια. Σήμερα, τα τέσσερα τεράστια ξύλινα βαρέλια ανήκουν στο ξενοδοχείο "De Vrouwe Van Stavoren" της Ολλανδίας και φιλοξενούν ανθρώπους, αφού έχουν μετατραπεί σε δωμάτια, το καθένα εκ των οποίων έχει δύο στενά κρεβάτια κι ένα μικρό χώρο ανάπαυσης πριν από την κύρια είσοδο. Τα τέσσερα βαρέλια έχουν τοποθετηθεί σε μια περιοχή, που βρίσκεται πολύ κοντά στο μικρό λιμάνι του Στάβορεν, που γνώρισε μεγάλη άνθιση την περίοδο του Μεσαίωνα.
Μ΄ένα μόλις κλικ στο διαδίκτυο, ανακαλύπτεις πως ο κατάλογος των περίεργων ξενοδοχείων ανά τον πλανήτη δεν έχει τελειωμό. Από ξενοδοχεία- πρώην φυλακές, όπως το "Prison Hotel" στη Γερμανία έως το "Daspark Hotel" της Αυστρίας, που είναι κατασκευασμένο πλήρως από σωλήνες αγωγών και το συγκρότημα ξενώνων "Hang Nga" στο Ντα Λατ του Βιετνάμ, το γνωστό "Crazy House" της δεύτερης κόρης του Χο Τσι Μινχ, τα περίεργα ξενοδοχεία είναι εδώ για να μας θυμίζουν πως και η διαμονή μπορεί να εξελιχθεί σε κεντρικό σημείο του ταξιδιού.

Πηγή:www.ana-mpa.gr

Corfas







1 σχόλιο:

  1. Αν ψάχνετε για πολυτελη ξενοδοχεία σε Ελλαδα και εξωτερικό επισκεφθείτε αυτό το site http://www.travelserf.com
    Ειναι μια μηχανη αναζητησης ξενοδοχειων,που μαζευει δεδομενα απο 30+ μεγαλα ταξιδιωτικα γραφεια.
    Μπορείτε να βρείτε και να συγκρινετε τιμές σε πάνω από 260.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share