Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Μεξικό, Η.Π.Α., σιγούρεψαν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου


Την παρουσία του στην πέμπτη συνεχόμενη και συνολικά 13η τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξασφάλισε το Μεξικό, που συνέτριψε το Ελ Σαλβαδόρ με 4-1, κάτω από τις ιαχές, των περίπου 100.000 φίλων του, που κατέκλυσαν το στάδιο "Αζτέκα". Το συγκρότημα του Χαβιέ Αγκίρε, διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της ζώνης της CONCACAF και σε απόσταση πέντε βαθμών από την τέταρτη Ονδούρα, με μια αγωνιστική να απομένει.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Μεξικανοί επέβαλαν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, έχοντας σε μεγάλη μέρα τις "παλιές καραβάνες". Το σκορ άνοιξε στο 25', όταν ο Γκονσάλες, κάτω από την ασφυκτική πίεση του Κουτεμόκ Μπλάνκο, έστειλε τη μπάλα άθελα του στο βάθος της εστίας του Μόντες.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 71', οι "τρι" διπλασίασαν τα τέρματα τους, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό και ωραίο πλασέ του Μπλάνκο. Στο 84' ο πολύπειρος Πάκο Παλέντσια, έδωσε εμφατικό χαρακτήρα στην επικράτηση των γηπεδούχων, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαρτίνες μείωσε με τρομερή εκτέλεση φάουλ που κατέληξε στο παραθυράκι του Οτσόα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90', ο νεαρός επιθετικός της Αρσεναλ, Κάρλος Βέλα.


Με πανηγυρικό τρόπο, σφράγισαν την πρόκριση τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και οι ΗΠΑ. Η "αρμάδα" του Μπομπ Μπράντλεϊ, επιβίωσε στη "σκληρή" έδρα της Ονδούρας, κατακτώντας τη νίκη με 3-2 και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου. Οι "μπικολόρ" είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο ο Κόστλι αστόχησε σε δύο περιπτώσεις, από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον μέσο της Τορίνο Χούλιο ντε Λεόν στο 47', όμως στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο θηριώδης επιθετικός Κόνορ Κέισι που με δύο γκολ ανέτρεψε την κατάσταση, ενώ το τελειωτικό χτύπημα έδωσε στο 71' ο Λάντον Ντόνοβαν. Η ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέντα, απλά ψαλίδισε τη διαφορά το 78', με το δεύτερο τέρμα του ντε Λεόν, ενώ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 86', όταν ο Κάρλος Παβόν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από τα έντεκα βήματα.


Στην τρίτη θέση αναρριχήθηκε η Κόστα Ρίκα, που πέρασε ένα ευχάριστο βράδυ στο "Ρικάρντο Σαπρίσα" του Σαν Χοσέ, διασύροντας το Τρίνινταντ με 4-0. Το δρόμο για τους τρεις βαθμούς, άνοιξε στο 26' ο Αμπουμπάκρ με αυτογκόλ και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο παλιός άσος της ΑΕΚ, Βάλτερ Σεντένο, που ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (62' και 64') ο επιθετικός της Μπρίστον Σίτι, Αλβαρο Σαμπόριο.

Αποτελέσματα 9ης αγωνιστικής:
Μεξικό - Ελ Σαλβαδόρ 4-1
25' αυτ. Γκονσάλες, 71' Μπλάνκο, 84' Παλέντσια, 90' Βέλα - 88' Μαρτίνες

Ονδούρα - ΗΠΑ 2-3
47' και 78' Χούλιο ντε Λεόν - 55' και 65' Κέισι, 71' Ντόνοβαν

Κόστα Ρίκα - Τρίνινταντ 4-0

26' αυτ. Αμπουμπάκρ, 51' Σεντένο, 62' και 64' Σαμπόριο

Πρόγραμμα τελευταίας αγωνιστικής:
03:05 Ελ Σαλβαδόρ - Ονδούρα
03:05 Τρίνινταντ - Μεξικό
03:05 ΗΠΑ - Κόστα Ρίκα

Δείτε την άνετη νική του Μεξικού:


Πηγή: sportnet.gr

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share