Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ζήτησε να συλληφθεί επειδή αντέγραψε τα DVD του

warning


Στη Δανία επιτρέπεται να δημιουργεί κάποιος αντίγραφα ασφαλείας των DVDs του, αλλά είναι παράνομο να σπάει το DRM που εμποδίζει την αντιγραφή τους. Αυτό όπως φαίνεται

ενόχλησε τον Henrik Anderson και αποφάσισε να πάει να παραδώσει τον εαυτό του στην αστυνομία, γιατί αντέγραφε όλη τη συλλογή των DVDs του.

Αρχικά φαίνεται πραγματικά τρελό αυτό που έκανε ο Anderson, αλλά στη πραγματικότητα με αυτή του τη κίνηση ήθελε να αποσαφηνίσει αυτή την αντίθεση των νόμων, φέρνοντας του για πρώτη φορά στην αίθουσα δικαστηρίου. Από ότι λέει ο Anderson αναγκάστηκε να καταφύγει σε αυτή τη πράξη, γιατί μάταια στο παρελθόν προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με την Danish anti-piracy Antipiratgruppen, τους δικηγόρους τους και την Association of Danish Video Distributors, ώστε να συζητήσουν αυτό το παράδοξο των νόμων. Τελικά αφού αυτές οι προσπάθειες στέφθηκαν άκαρπες, αποφάσισε να καταφύγει στο παραπάνω κόλπο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η σύλληψη του, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα. Το μόνο σίγουρο ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν καταλήξει το θέμα στο δικαστήριο.
Man

Πηγή:away.gr

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share