Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Εβαλαν τα ΜΑΤ να φυλάνε τη... γρίπη!


Οι ένστολοι δεν ήταν προσωπικό του υπουργείου Υγείας ή του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων. Αντί για άσπρα, φορούσαν χακί. Οι δε μάσκες τους μπορεί ενδεχομένως να προστάτευαν και από τον ιό, αλλά είχαν κατασκευαστεί για τα δακρυγόνα.

Τι δουλειά είχαν τα ΜΑΤ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) χθες το πρωί; Είχαν στηθεί μπροστά στην κεντρική είσοδο της σχολής με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο στα ...μικρόβια.

Μετά την ανακοίνωση της Πρυτανείας, ότι η σχολή θα παραμείνει κλειστή λόγω της νέας γρίπης και μάλιστα την ώρα που οι φοιτητές είχαν προγραμματισμένη γενική συνέλευση, οι ανυποψίαστοι περίμεναν να δουν στο κτίριο τους υπαλλήλους του Υγειονομικού να κάνουν απολύμανση. Οσο για τους υποψιασμένους συγκεντρώθηκαν έξω από το πανεπιστήμιο και απαίτησαν να αποχωρήσουν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που δεν άφηναν κανέναν να περάσει.

Αποτέλεσμα -όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό έπειτα από μια τέτοια κίνηση- ν' αρχίσουν οι διαπληκτισμοί φοιτητών και αντρών των ΜΑΤ, τα σπρωξίματα και στο τέλος να πέσουν μερικές «ψιλές» και δυο-τρεις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Τα μικροεπεισόδια τελείωσαν γρήγορα με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, αλλά οι περίπου 500 φοιτητές κατέλαβαν την Πατησίων και απαιτούσαν να φύγουν «τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες» και να μπουν στη σχολή τους.

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε αυτή η κατάσταση πολιορκίας των αστυνομικών δυνάμεων και μετά -ως διά μαγείας- ο ιός της γρίπης εξαφανίστηκε από την ΑΣΟΕΕ. Οι δυνάμεις αποχώρησαν εν μέσω των συνηθισμένων αποδοκιμασιών και στις συζητήσεις των φοιτητών άρχισαν τα αυτοσχέδια ανέκδοτα: «Ρε συ, να προτείνουμε εγγράφως στη Μαριλίζα, αντί για εμβόλια και φάρμακα, να βάζει τους μπάτσους για κάνα δίωρο δίπλα στους ασθενείς...»


[Πηγή]

Vlaxos

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share