Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η ολοκληρωτική απαγόρευση αλκοόλ σε νέους έχει αρνητικά αποτελέσματα...

Η ολοκληρωτική απαγόρευση του αλκοόλ στους εφήβους έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα καθώς αυξάνει την τάση για κατανάλωση οινοπνεύματος, αναφέρει έκθεση της Γερμανικής Ψυχιατρικής, Ψυχοσωματικής και Ψυχοθεραπευτικής Ένωσης για Παιδιά και Νέους (BJKPP)...

Μόλις ένα παιδί προσεγγίσει την ηλικία των 14 χρόνων πρέπει να του επιτρέπεται κατά διαστήματα να δοκιμάζει αλκοόλ, υποστηρίζει η ένωση. Ωστόσο είναι σημαντικό για τους γονείς να ορίσουν σαφείς κανόνες στα παιδιά τους για τις συνέπειες για οποιαδήποτε παραβίαση.

Εάν ένα παιδί επιστρέψει σπίτι μεθυσμένο, είναι καλό να αφήσετε τις παραινέσεις για την επόμενη μέρα συστήνει ο πρόεδρος της ένωσης Μάικ Χέρμπρχολντ. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι τέτοιου μεγέθους κατανάλωση δεν είναι αποδεκτή και ότι στο επόμενο πάρτι οι όροι θα είναι εντελώς περιοριστικοί.

Η γενική απαγόρευση των εξόδων και των πάρτι δεν είναι λύση. Είναι καλύτερα να επιτρέπουμε στα παιδιά τις ελεγχόμενες εξόδους και να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη, γεγονός που τους δημιουργεί τη βάση για την οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων και τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή συζητήσεων.

iKypros


Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share