Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Τρέμει ο θρόνος του Rossi στο αυριανό Moto GP


Δυναμικό ξεκίνημα από τον Jorge Lorenzo που σημείωσε τους ταχύτερους χρόνους στις δύο σειρές ελεύθερων δοκιμών του αγώνα της Πορτογαλίας.

Ο Ισπανός με την Fiat Yamaha του, διεκδικώντας ακόμη το πρωτάθλημα έχει στόχο τη νίκη στον 14ο γύρο του πρωταθλήματος. Ο περσινός νικητής του αγώνα ήταν ταχύτερος τόσο την Παρασκευή το απόγευμα όσο και το Σάββατο το πρωί οπότε και σημείωσε το 1’36.827. Και στις δύο χρονομετρήσεις ήταν ταχύτερος από το ρεκόρ αγώνα που είχε σημειώσει ο ίδιος πέρσι (1’37.404) και βάζει έτσι τις βάσεις για την επικράτηση την Κυριακή. Η έκπληξη ωστόσο ήταν η επιστροφή του Casey Stoner (Ducati) μετά από τη δίμηνη σχεδόν απουσία του λόγω των προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Την Παρασκευή ήταν 4ος ταχύτερος, όμως το Σάββατό ήταν πρώτος για το μεγαλύτερο διάστημα των δοκιμών (με 1’37.152), μέχρι που ο Lorenzo βελτίωσε τον χρόνο του στα τελευταία λεπτά. Ο Stoner κατεβάζοντας 0,8 δευτ. από τον χρόνο του της Παρασκευής δείχνει ότι προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Estoril δεν είναι από τις αγαπημένες του πίστες και τα αποτελέσματά του δεν είναι κορυφαία εκεί (6ος το 2008, 3ος το 2007, χρονιά που κέδισε και τον τίτλο με 10 νίκες σε 18 αγώνες). Ο Valentino Rossi (Fiat Yamaha) ήταν 3ος τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, έμεινε όμως 0,75 δευτ. πίσω από τον Lorenzo και θα χρειαστεί να προσπαθήσει αρκετά για να φτάσει το ρυθμό του Ισπανού που προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά των 30 βαθμών που τον χωρίζουν από τον Rossi και την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τέταρτος ταχύτερος ήταν ο Colin Edwards (Monster Yamaha Tech 3), αφήνοντας πέμπτο τον Dani Pedrosa (Repsol Honda). Ο Loris Capirossi (Rizla Suzuki) βελτιώνοντας και αυτός σημαντικά τον χρόνο του ήταν 6ος (από 12ος την Παρασκευή), μπροστά από τους Andrea Dovizioso (Repsol Honda), Toni Elias (San Carlo Honda Gresini), Alex De Angelis (San Carlo Honda Gresini) και Nicky Hayden (Ducati) Που συμπλήρωσαντην πρώτη δεκάδα.

Προσωπικά, ως μεγάλος φαν του "Doctor" Valentino Rossi, εύχομαι να νικήσει και να γίνει ένας άκρως απολαυστικός αγώνας, γιατί γι' αυτό γουστάρουμε το Moto GP άλλωστε!! Είναι επικίνδυνο και εντυπωσιακό!! Αλλά και η ιδέα του να νικήσει ο Jorge Lorenzo μας αρέσει γιατί είναι καλό να ανεβαίνει το επίπεδο όλων τον αναβατών. Έτσι αναγκάζονται και όλοι οι υπόλοιποι να ακολουθούν αυτήν την ανάπτυξη με αποτέλεσμα ιστορικές μονομαχίες, απρόβλεπτα αποτελέσματα και μεγαλύτερες συγκινήσεις!!! Καλή επιτυχία και στους δύο, και σε όλους τους υπόλοιπους φυσικα... Ο αγώνας θα προβληθεί από το ΣΚΑΪ στις 15:00.

Πηγή: http://racing.skai.gr

jose





0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share