Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ


Ο επίσημος τίτλος της ταινίας είναι The Shawshank Redemption. Προβλήθηκε το 1994 χωρίς να φέρει τις εισπράξεις που περίμεναν οι συντελεστές (25 εκατ. δολ. κόστος, 30 εκατ. κέρδος)!!! Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να γράψει την δικιά της ιστορία στο βιβλίο των σπουδαιότερων ταινιών όλων των εποχών... Έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη ταινία που έχει γίνει ποτέ, από τους μεγαλύτερους κριτικούς κινηματογράφου στον πλανήτη και σε πολλά γκάλοπ και φόρουμ στο διαδίκτυο λαμβάνει υψηλότατες θέσεις!!!

Την είχα ακουστά από μικρός αλλά ποτέ δεν μου είχε κινήσει την περιέργεια να την δω. Μια μέρα που δεν είχα τι να κάνω αποφάσισα να την νοικιάσω. Όταν τελείωσε κατάβα γιατί όλος αυτός ο "ντόρος"! Είναι πραγματικά μια αριστουργηματική ταινία που δίκαια έχει κατακτήσει τις καρδιές του κοινού και άδικα δεν έχει βραβευτεί (αν και είχε προταθεί για 7 Όσκαρ).
Δεν έγινε η αγαπημένη μου, αλλά κέρδισε το σεβασμό μου και με έκανε να πιστέψω οτί ίσως όντως να είναι η καλύτερη όλων των εποχών!!

Πλοκή:
Ο Άντυ (Τιμ Ρόμπινς), ένας νεαρός τραπεζίτης, καταδικάζεται άδικα σε ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της. Ο φαινομενικά ήπιος χαρακτήρας του και οι εξωτερικά αδιάφορες αντιδράσεις του τον φέρνουν αντιμέτωπο με τους συγκρατούμενούς του. Ο μόνος που τον πλησιάζει είναι ο ισοβίτης Ρεντ (Μόργκαν Φρίμαν). Σταδιακά οι δυο τους ανακαλύπτουν τη δύναμη της φιλίας και της ελπίδας σε ένα οδοιπορικό 20 ετών ώσπου η μοίρα φέρνει και στους δύο τη λύτρωση…


Αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ της ταινιας:






jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share