Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Άρση Ασυλίας Για τον Μπερλουσκόνι

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Ιταλία τον νόμο που χαρίζει δικαστική ασυλία στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το σκεπτικό ότι προσκρούει στα άρθρα περί ισονομίας.

Τον συγκεκριμένο νόμο πέρασε προ έτους ο ίδιος ο καβαλιέρε, ώστε να προστατεύεται από διώξεις εναντίον του. Εκτός από το αξίωμά του, μάλιστα, συμπεριέλαβε και αυτά του Προέδρου της Δημοκρατίας και των προέδρων Βουλής και Γερουσίας.

Η απόφαση είναι τελεσίδικη, συνεπώς θα πρέπει τώρα να επαναληφθούν οι δίκες που είχαν παγώσει, με τον Μπερλουσκόνι κατηγορούμενο για διαφθορά και δωροδοκία σε τουλάχιστον 3 υποθέσεις.

Μόλις τη Δευτέρα, δικαστήριο του Μιλάνου τον έκρινε συνυπεύθυνο για διαφθορά σε υπόθεση της εταιρείας του "Fininvest".

O ίδιος ο Μπερλουσκόνι έκανε λόγο για "πολιτική απόφαση", την οποία απέδωσε σε μια "μειοψηφία -όπως είπε- δικαστών", που ελέγχονται από την Αριστερά, αμφισβητώντας έτσι στην ουσία τον θεσμό του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο καβαλιέρε διεμήνυσε, μάλιστα, ότι θα παραμείνει στο αξίωμά του ακόμη και ως υπόδικος, τονίζοντας ότι απολαμβάνει της στήριξης του λαού. "Ζήτω ο Μπερλουσκόνι!" αναφώνησε μπροστά στις κάμερες.

Αναλυτές, πάντως, εκτιμούν ότι δύσκολα πλέον θα αποφύγει παραίτηση και εκλογές, ενδεχόμενο για το οποίο δηλώνει έτοιμη η Λέγκα του Βορά, που έχει ενισχυμένο ρόλο στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Πηγή: megatv.com

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share