Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Βιάγκρα και κατά των εμφραγμάτων ....

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το βιάγκρα (σιλδεναφίλη) και οι άλλοι αναστολείς της 5-φωσφοδιεστεράσης (βαρδεναφίλη και ταδαλαφίλη) ωφελούν- εκτός από το σεξ- και την καρδιά.
Πρόσφατα, μάλιστα, η σιλδεναφίλη και η ταδαλαφίλη πήραν έγκριση για τη θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής υπέρτασης. «Από νεώτερα δεδομένα φαίνεται ότι η μακροχρόνια χρήση αυτών των φαρμάκων έχει ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος», μας πληροφορεί ο κ. Βλαχόπουλος. «Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε πειραματόζωα και σε άτομα με παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια και η στεφανιαία νόσος, έδειξαν ευεργετικές επιδράσεις αυτών των φαρμάκων στο μυοκάρδιο και τις αρτηρίες».
Μελέτη της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ανακοινώθηκε σε μεγάλα συνέδρια Καρδιολογίας και Σεξουαλικής Ιατρικής, έδειξε ότι η καθημερινή χορήγηση 100 mg βιάγκρα για 14 ημέρες βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργικότητα της αορτής και των μεγάλων αρτηριών. «Τα φάρμακα αυτά έχουν τη δυναμική να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα νοσήματα, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, το φαινόμενο Ρεϊνό (αγγειοσύσπαση δερματικών αρτηριών), η δρεπανοκυτταρική αναιμία, η υποξία σε υψόμετρο κ.ά, αλλά απαιτούνται μελέτες ακόμη για να επιβεβαιωθούν τα έως τώρα ευρήματα», λέει ο κ. Βλαχόπουλος. Προσοχή, όμως! Η απαγόρευση χρήσης του βιάγκρα και των παρόμοιων φαρμάκων σε ασθενείς που παίρνουν νιτρώδη φάρμακα για την καρδιά ισχύει πάντοτε, γιατί υπάρχει κίνδυνος μεγάλης πτώσης της πίεσης. «Πολλοί ασθενείς, όμως, παίρνουν νιτρώδη χωρίς να τα χρειάζονται και ο καρδιολόγος μπορεί να προσδιορίσει ποιοι είναι αυτοί», κατά τον κ. Βλαχόπουλο.
Επίσης, προσοχή χρειάζεται σε όσους παίρνουν α-αναστολείς για καλοήθη υπερτροφία του προστάτη ή για την πίεση.

πηγή:tanea.gr

Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share