Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009

Nέα έρευνα για τη γρίπη

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Οι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας της γρίπης Η1Ν1 είχαν προσβληθεί από μια μορφή της ασθένειας που σκοτώνει πολύ γρήγορα, αλλά με διαφορετικούς τρόπους, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.


Ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 21 ατόμων, ηλικίας από 1 έως 68 ετών, που πέθαναν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας από τη γρίπη. Όλοι τους είχαν προσβληθεί από μια μορφή της ασθένειας που οδηγεί προοδευτικά και γρήγορα στο θάνατο, υποστηρίζεται στη μελέτη που θα δημοσιευτεί στο τεύχος της 1ης Ιανουαρίου της ιατρικής επιθεώρησης της Αμερικανικής Εταιρείας Ασθενειών Θώρακος (American Thoracic Society).
Όλοι οι ασθενείς παρουσίασαν σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες, αλλά οι βλάβες αυτές ήταν διαφορετικών ειδών. Σε ορισμένους συνοδεύονταν από βρογχιολίτιδα (φλεγμόνη των βρογχιολίων, των περιφερικότερων διακλαδώσεων των βρόγχων) και σε άλλους από "αιμορραγικές τάσεις", σύμφωνα με τον Ταΐς Μαουάντ, καθηγητή στο τμήμα παθολογίας του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο και βασικού συγγραφέα της μελέτης.

"Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι ασθενείς που έχουν άλλα προβλήματα υγείας πρέπει να παρακολουθούνται σωστά γιατί παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό Η1Ν1", υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Από τους 21 ασθενείς που μελέτησε ο Ταουάντ, οι 16 είχαν χρόνια προβλήματα, όπως καρδιοπάθεια ή καρκίνο.

Bocas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share