Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των εννέα αγνοούμενων ναυτικών ελληνικού φορτηγού πλοίου στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά

 
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 9 αγνοούμενων ναυτικών, μελών του πληρώματος του ελληνικού φορτηγού πλοίου "Aegean Wind", στο οποίο εκδηλώθηκε το πρωί πυρκαγιά, ενώ έπλεε 90 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Βενεζουέλας...

Οπως ανακοίνωσε η Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, διαχειρίστρια του πλοίου, αγνοούνται 9 μέλη του πληρώματος (3 Έλληνες και 6 Φιλιππινέζοι), ενώ υπάρχουν 4 τραυματίες, μάλλον ελαφρά. Το πλήρωμα αποτελείται από 9 Έλληνες και 15 Φιλιππινέζους ναυτικούς.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της εταιρείας, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενημέρωσε άμεσα όλες τις αρμόδιες αρχές και ζήτησε βοήθεια για την έρευνα και διάσωση των αγνοουμένων και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και επικοινωνεί με τις οικογένειες των ναυτικών, ώστε να τους ενημερώνει για την κατάσταση, συμμεριζόμενη την αγωνία τους για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Από την πυρκαγιά, δεν αναφέρθηκε ρύπανση, ούτε υπάρχει κίνδυνος για άλλα πλοία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το "Aegean Wind", που είχε ναυπηγηθεί το 1983 και φέρει την ελληνική σημαία, εκτελούσε ταξίδι από λιμάνι της Βραζιλίας προς το Χιούστον των ΗΠΑ, έμφορτο με 37,733 τόνους σιδηρομετάλλευμα.

 [πηγη]

Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share