Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Δραματικές ιστορίες από τον μυστήριο χώρο της μόδας...

Τραγικές ιστορίες της πασαρέλας

Ηταν σέξι, φιλόδοξες και επιτυχημένες. Κι όμως κατάφεραν να μετατρέψουν το θείο δώρο της ομορφιάς, σε κατάρα. Ο πρόσφατος θάνατος της Αργεντινής «βασίλισσας της ομορφιάς» Σολάνζ Μανιάνο, στο χειρουργικό τραπέζι του πλαστικού της, ξύπνησε μνήμες από τους θανάτους πολλών ακόμα μοντέλων, που δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με τις πιέσεις που δέχονταν από το χώρο της μόδας και είτε αυτοκτόνησαν είτε πέθαναν από νευρική ανορεξία.

Η Ρουσλάνα Κορσούνοβα θεωρείτο το νέο αστέρι της πασαρέλας. Μέχρι τη μέρα που έπεσε από το παράθυρο του σπιτιού της στη Νέα Υόρκη, στις 28 Ιουνίου του 2008, το πρόσωπό της ομόρφαινε τις καμπάνιες μεγάλων οίκων καλλυντικών, όπως ο Kenzo και η Clarins, αλλά και τις πασαρέλες σχεδιαστών όπως η Vera Wang και ο Marc Jacobs. Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο θάνατός της προήλθε από ατύχημα ή αυτοκτονία, το σίγουρο είναι ότι λίγες ημέρες πριν έγραφε στο Ιντερνετ: «Αισθάνομαι χαμένη. Θα μπορέσω άραγε να βρω ποτέ τον εαυτό μου;» Η μητέρα της Κορσούνοβα δεν πιστεύει ότι η κόρη της αυτοκτόνησε.

Η μητέρα της Νταούλ Κιμ από τη Νότια Κορέα όμως, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, αφού δύο χρόνια αφότου η κόρη της έκανε τα πρώτα της βήματα στην πασαρέλα, βρέθηκε κρεμασμένη στο διαμέρισμά της στο Παρίσι. Η 20χρονη κοπέλα είχε πετύχει μέχρι τότε πολλά στο χώρο του μόντελινγκ, ενώ είχε διακριθεί και ως ζωγράφος. Μία μέρα πριν από την αυτοκτονία της, στις 19 Νοεμβρίου του 2009, ανάρτησε σε ιστοσελίδα στο Ιντερνετ την εξής παράκληση: «Χαιρετίστε μου την αιωνιότητα». Οι στενοί της άνθρωποι αναφέρουν ότι υπέφερε εδώ και χρόνια από τάσεις αυτοκαταστροφής.


Εξίσου δραματική είναι και η ιστορία της Λούσι Γκόρντον, μοντέλου και ηθοποιού («Spiderman 3»), η οποία έφυγε από τη ζωή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Φίλοι της υποστηρίζουν ότι μετά την αυτοκτονία ενός δικού της ανθρώπου βυθίστηκε σε κατάθλιψη και οδηγήθηκε και η ίδια στην αυτοχειρία δύο μέρες πριν από τα 29α γενέθλιά της.

Ενα είδος αυτοκτονίας μπορεί να θεωρηθεί όμως και η λιμοκτονία στην οποία υπέβαλε τον εαυτό της η Βραζιλιάνα Ανα Καρολίνα Ρεστόν. Η καριέρα της ήταν προδιαγεγραμμένη καθώς είχε συμβόλαια με τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων στον κόσμο, όπως το Elite, το Ford και το L' Equipe. Εκείνη όμως αρνούνταν να συμφιλιωθεί με την εικόνα της και προσπαθούσε διαρκώς να τη βελτιώσει. Κάπως έτσι μέσα σε τρία χρόνια έχασε 12 κιλά, φτάνοντας να ζυγίζει μόλις 40 κιλά με ύψος 1,74 μ. Ο οργανισμός της όπως ήταν φυσικό, δεν άντεξε. Πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια σε ηλικία 21 ετών, στις 15 Νοεμβρίου του 2006.


Πηγή: madata.gr
jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share