Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

10 διάσημοι ροκ αστέρες που άλλαξαν επάγγελμα...



Ξέρετε τι δουλειά κάνει η σούπερ σέξι –στα νιάτα της τουλάχιστον- Kim Wilde; Ο Bill Wyman των Rolling Stones; Πως συνδέεται η φυσική με την κιθάρα; Το Xastouki παρουσιάζει τους μουσικούς που άλλαξαν καριέρα.



Kim Wilde

Η Kim Wilde έχει περάσει στη μουσική ιστορία για επιτυχίες όπως το "Kids in America", το "You Keep Me Hangin' On", το "You Came" και πάνω από όλα για το ακαταμάχητο σεξ απίλ της. Αν και συνεχίζει να κυκλοφορεί άλμπουμ (τα οποία βρίσκουν θέση στα τσαρτ της Γερμανίας για ευνόητους λόγους), η βασική της επαγγελματική δραστηριότητα είναι ο σχεδιασμός κήπων και η καλλιέργεια σπάνιων ειδών λουλουδιών.

Bill Wyman


Ο Bill Wyman παράτησε τη μεγαλύτερη μπάντα στην ιστορία του Rock 'n' Roll για να ασχοληθεί με το σχεδιασμό και την κατασκευή ανιχνευτών μετάλλων. Φαίνεται πως το 100% εξασφαλισμένο παραδάκι από τις περιοδείες και τις κυκλοφορίες των Rolling Stones ωχριά σε σύγκριση με την έξαψη που προκαλεί η σκέψη της ανακάλυψης ενός θησαυρού. «Σε κάθε κήπο, χωράφι, παραλία ή δάσος υπάρχει θαμμένο ένα κομμάτι της ιστορίας που μπορεί να έρθει στο φως με έναν ανιχνευτή», λέει ο Wyman και προσθέτει πως «η ανίχνευση μετάλλων δεν είναι μόνο για εκκεντρικούς.»

Brian Cox


Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Brian Cox έσπαγε τα πλήκτρα μια εφήμερης ποπ μπάντας με το όνομα D:Ream και περισσότερη γνωστή για τον ύμνο των Νέων Εργατικών «Things Can Only Get Better». Πριν από αυτό είχε περάσει από μια μπάντα ενός μέλους των Thin Lizzy. Ότι, ωστόσο, δεν κατάφερε με τη μουσική ο Brian Cox το πέτυχε με την επιστήμη. Σήμερα σπάει πυρήνες ατόμων στον επιταχυντή σωματιδίων στο CERN της Ελβετίας προσπαθώντας να ανακαλύψει τις δυνάμεις που δημιούργησαν αυτό το σύμπαν. Παράλληλα, διδάσκει φυσική στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και παρουσιάζει επιστημονικά προγράμματα στο BBC.

Alex James


Πριν από 15 περίπου χρόνια, όλος ο βρετανικός μουσικός τύπος έγραφε για τη «μάχη των συγκροτημάτων» και τα ριφάκια του Alex James στο Country House που ήταν ο τελικός νικητής. Σήμερα ο κιθαρίστας των Blur εκτρέφει ένα σπάνιο είδος προβάτου και εμπορεύεται ένα οργανικό τυρί υψηλής ποιότητας. Όλα αυτά τουλάχιστον πριν την επανένωση των Blur για συναυλίες.

Roger Daltrey


Ο τραγουδιστής των Who ήταν ένας από τους πρώτους ροκάδες που παράτησαν την μουσική τους καριέρα και επένδυσαν τα χρήματα τους σε άλλους τομείς. Ο Daltrey μετά από μια σειρά αποτυχημένων επιχειρήσεων είναι ιδιοκτήτης της Boringwood Trout Farm, μιας ιχθυοκαλλιέργειας που παράγει και εμπορεύεται σολομό.


Bryan Adams


Μετά από δέκα άλμπουμ, 60 σινγκλ, τρεις κυκλοφορίες με ηχογραφημένες συναυλίες και τρεις συλλογές επιτυχιών, ο Bryan Adams το έριξε στη φωτογραφία. Πλέον δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά ως φωτογράφος διασημοτήτων της μουσικής όπως η Amy Winehouse, οι t.A.T.u., η Annie Lennox, ο Peter Gabriel, ο Lenny Kravitz και ο Morrissey.

Joey Simmons

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη των πρωτοποριακών Run DMC είναι σήμερα ιερέας και παρουσιαστής ενός reality στο MTV.

Russell Senior και Nick Banks


Ο κιθαρίστας και ο ντράμερ των Pulp φαίνεται πως απάντησαν με διαφορετικό τρόπο στο μεγάλο ερώτημα της ροκ μουσικής αλλά μοιράζονται ένα πάθος για αντίκες. Ο πρώτος διατηρεί υαλοπωλείο με αντίκες στο Σέφιλντ και ο δεύτερος ένα κατάστημα συλλεκτικών κεραμικών.

Bruce Dickinson

Ο ηγέτης των Iron Maiden είναι ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα: Καθηγητής ιστορίας, μουσικός, πιλότος και ξιφομάχος. Η τελευταία του επαγγελματική ενασχόληση είναι η πλοήγηση επιβατικών Boeing 747 ενώ διατηρεί και τη δική του σειρά ειδών ξιφασκίας.

Brian May

Ο πρύτανης στο Πανεπιστήμιο John Moores του Liverpool και διάσημος αστροφυσικός δεν είναι άλλος από τον κιθαρίστα των Queen. Ο Brian May είχε διακόψει τις σπουδές του στη φυσική τη δεκαετία του 1970 για να αφιερωθεί στους Queen και επέστρεψε να ολοκληρώσει το διδακτορικό του δίπλωμα πριν από μερικά χρόνια.


Πηγή:MEN24

Vlaxos

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share