Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Πουλήθηκε στο Ebay η κόκκινη μπάλα θαλάσσης που στέρησε τη νίκη απο τη Λιβερπουλ...

Είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για παγκόσμια οικονομική κρίση μέσα στο 2009 και να χρειάζεται κάποιος περισσότερο από 400 λίρες για να αγοράσει μία φουσκωτή μπάλα θαλάσσης;
Διαβάστε, πατώντας:

Και όμως είναι δυνατόν, αν μιλάμε για την ιστορική κόκκινη φουσκωτή μπάλα που πετάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Stadium of Light" πριν λίγο καιρό και αποτέλεσε την αιτία για την ήττα της Λίβερπουλ με 1-0 από τη Σάντερλαντ για το πρωτάθλημα.

Η συγκεκριμένη μπάλα, η οποία ξεγέλασε τον Πέπε Ρέινα ώστε να δεχτεί χωρίς γκολ (!) από τον Ντάρεν Μπεντ στην αναμέτρηση με τις "μαύρες γάτες", βγήκε σε δημοπρασία μέσω της γνωστής ιστοσελίδας Ebay και μετά από πολλές προσφορές κατοχυρώθηκε από κάποιον αγοραστή έναντι του ποσού των 411,77 λιρών!

Πέρα πάντως από τα χρήματα που διατέθηκαν για την φουσκωτή αυτή μπάλα, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί το "ταξίδι" της μέχρι να φτάσει στα χέρια του τελικού πλειοδοτη...

Ο 41χρονος οπαδός της Λίβερπουλ, Γουέιν Μπέιτ, ζήτησε τη μπάλα από έναν ταξιθέτη στο γήπεδο της Σάντερλαντ για τον τετράχρονο γιο του Κάλουμ, όμως στη συνέχεια σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερα αυτή η μπάλα να χρησιμοποιούνταν για καλύτερους σκοπούς.

Έτσι την έδωσε στο νοσοκομείο "Alder Hey Hospital" του Μέρσεϊσαϊντ, το οποίο με τη σειρά του την έβγαλε σε δημοπρασία για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα πήγαιναν σε φιλανθρωπία.

"Είχαμε μείνει και οι δύο έκπληκτοι με το γκολ και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που είχε συμβεί.

Ήμασταν στην πρώτη σειρά και ρώτησα έναν ταξιθέτη εάν θα μπορούσαμε να έχουμε τη μπάλα για να χαρεί ο γιος μου Κάλουμ", δήλωσε ο 41χρονος από το Βόρειο Γιόρκσαϊρ, με τη μάνατζερ του νοσοκομείου Κριστίν Ντον, να αδυνατεί ακόμα και τώρα να πιστέψει πώς δόθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό για μία μπάλα.

"Αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου... Ήλπιζα να συγκεντρώσουμε περίπου 100 λίρες οπότε είμαι ευχαριστημένη.

Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα έφερνε τόσα χρήματα. Το μέγεθος της δημοσιότητας που πήρε το θέμα με τη μπάλα ήταν κάτι το φανταστικό για μας.

Δεν έχω ιδέα ποιος την πήρε μέσω δημοπρασίας όμως είναι πολύ πιθανό να την κέρδισε ένας οπαδός της Έβερτον ή ακόμα και ο Πέπε Ρέινα, ο οποίος άφησε την πραγματική μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα μετά από σύγχυση στην περιοχή του".

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μπάλα έχει τόσο μεγάλη ζήτηση ώστε το Εθνικό Ποδοσφαιρικό Μουσείο στο Πρέστον να προσφέρει την ευκαιρία να εκθέσει το απόκτημά του ο νέος κάτοχός της.

sport24

Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share