Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Πρόστιμο 6.000 δολ. σε γονείς που δεν ελέγχουν το αλκοόλ στα παιδιά τους...

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, που σύντομα θα αρχίσει να ισχύει σε ολόκληρη την Αυστραλία, οι γονείς που θα επιτρέπουν στα παιδιά τους να πίνουν ανεξέλεγκτα αλκοόλ στα πάρτι που γίνονται σε σπίτια, θα τιμωρούνται επιτόπου με πρόστιμο 6.000 δολαρίων....

Γονείς παιδιών ηλικίας από 12 έως 18 ετών, σε ολόκληρη την Αυστραλία, αναμένεται να λάβουν επιστολή από την αρμόδια υπηρεσία (Australian Drug Foundation), που θα τους ενημερώνει για την υπερβολική κατανάλωση ποτού μεταξύ των νέων -η οποία έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις επιδημίας- και να τους προειδοποιεί ότι διατρέχουν τον κίνδυνο να πληρώσουν μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, αν επιτρέπουν στα παιδιά τους να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ποτού.

Σύμφωνα με τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία και θα συζητηθούν από τους αρμόδιους φορείς της Κοινοπολιτείας και των Πολιτειών τον ερχόμενο μήνα, μεγάλα χρηματικά πρόστιμα θα επιβάλλονται, επίσης, σε ενήλικες που θα πωλούν αλκοόλ σε παιδιά χωρίς την έγκριση των γονέων τους. Τα μεγάλα πρόστιμα θα επιβάλλονται και σε όσους θα δίνουν στους ανήλικους μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από την προβλεπόμενη, που είναι ένα ή δύο ποτά.

Οι γονείς που θα παραβαίνουν από εδώ και πέρα τον νόμο θα τιμωρούνται με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, όταν κατά τη διάρκεια των πάρτι που γίνονται σε ιδιωτικές κατοικίες, εντοπίζονται μεθυσμένα παιδιά. Ήδη στο Κουίνσλαντ επιβάλλεται το πρόστιμο των 6000 δολαρίων στα άτομα που προμηθεύουν τους ανήλικους με ποσότητες αλκοολούχων ποτών.

Στην ίδια επιστολή, που θα σταλεί στους γονείς, θα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, το 96% των νέων κάτω των 17 ετών έχουν δοκιμάσει αλκοόλ, και ένας στους τρεις νέους έχει καταναλώσει επικίνδυνη ποσότητα.


Anto
iKypros

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share