Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου...


Mε την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται το απόγευμα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το ίδρυμα, ενώ κλείνουν και σταθμοί του Μετρό

Από νωρίς εκατοντάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας προσήλθαν για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο της εξέγερσης, ενώ μετά την κεντρική εκδήλωση μέσα στο κτήριο με ομιλίες των πρυτανικών αρχών, των εκπροσώπων του Συνδέσμου φυλακισθέντων και εξορισθέντων, θα αρχίσει η πορεία (στις 15:00).

Από πλευράς πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, σήμερα φόρο τιμής στο μνημείο του Πολυτεχνείου απέτισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στο μήνυμα του για την 36η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε σημείο αναφοράς για όλους το Πολυτεχνείο ενώ ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε τον αγώνα και τα ιδανικά του Πολυτεχνείου ως αφετηρία κάθε κοινωνίας.
«Το 1973 οι αγώνες αυτοί κέρδισαν δημοκρατία και ελευθερία. Σήμερα μπορούν να κερδίσουν σταθερή δουλειά και το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας.

Φέτος, οι αστυνομική δύναμη που θα περιφρουρεί τις εκδηλώσεις θα είναι μικρότερη κατά 2.000 άτομα, ενώ, όπως τόνισε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, συμφωνήθηκε να επεμβαίνουν εάν χρειασθεί σε χώρους εκτός των ιδρυμάτων, δεδομένου ότι η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται το εσωτερικό των πανεπιστημίων.

Οι πρυτανικές αρχές για την αποφυγή επεισοδίων, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά όλα τα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός του Πολυτεχνείου.

Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η τροχαία έχει προγραμματίσει εκτροπή της κυκλοφορίας από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος. Από τη 1 μ.μ. έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγλεισμός» μέχρι και την ολοκλήρωση της πορείας. Στις 3 μ.μ. κλείνουν όλες οι είσοδοι στο σταθμό «Μέγαρο Μουσικής».

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στη συμπρωτεύουσα, όπου το πρωί, στο χώρο κατάθεσης στεφάνων σημειώθηκαν επεισόδια. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδίκασε «τέτοιες ακραίες συμπεριφορές».

«Το Πανεπιστήμιο είναι το καταφύγιο της Δημοκρατίας και αξίζουν συγχαρητήρια οι πρυτανικές αρχές και ο πρύτανης κ. Μάνθος για την πρωτοβουλία τους να κρατήσουν ανοιχτό το πανεπιστήμιο για όλον τον κόσμο. Πρέπει να αντιληφθούν ορισμένοι ότι μόνο ενωμένοι απέναντι στις ακρότητες μπορούμε να διαφυλάξουμε τη Δημοκρατία μας» συμπλήρωσε.

[Πηγή]

Vlaxos

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share