Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Τώρα πια υπάρχει και ο εθισμός απο το cyber sex....

Εθισμός από το cyber sex

Είναι εθισμός όχι σε ουσίες, αλλά το ίδιο επικίνδυνος με τα ναρκωτικά, σε επίπεδο κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και αλλοίωσης της συμπεριφοράς. Ο λόγος για τον εθισμό στο cyber sex από τον οποίο «πάσχουν» χιλιάδες άνθρωποι, κατά κύριο λόγο άνδρες.

Οι εθισμένοι στο cyber sex ξοδεύουν άπειρες ώρες αναζητώντας τα πιο hardcore βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κουράζονται τόσο πολύ από αυτό το σαφάρι και τα αποτελέσματά του, που στη συνέχεια, κατά κανόνα, αρνούνται να βγουν από το σπίτι! Οι γιατροί, όπως και για κάθε άλλον εθισμό, αναφέρουν ότι πρόκειται για παθολογική συμπεριφορά που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Οι συγκεκριμένοι άντρες, εξαιτίας αυτής της συνήθειας φτάνουν στο να διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής τους βασιζόμενοι στις επιλογές που μπορεί να προσφέρει η οθόνη του υπολογιστή. Αποκτούν έτσι μια εμμονή που τους εγκλωβίζει σε μια συμπεριφορά που απέχει κατά πολύ από το φυσιολογικό. Για παράδειγμα, ο εθισμός αυτός επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό κάποιους, που τους κάνει να μην μπορούν να ολοκληρώσουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης αν δεν πρόκειται για ηλεκτρονική συνεύρεση!

Σε πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία αποκαλύφθηκε μια τεράστια διαφοροποίηση που έχει συντελεστεί στη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών τα τελευταία χρόνια. Δεδομένου ότι η σχέση των δύο φύλων έχει αλλάξει πλέον σε κάθε τομέα, όσον αφορά την ερωτική ζωή είναι όλο και πιο συχνό φαινόμενο να έχει και ο άντρας «πονοκέφαλο»! Μπορεί βέβαια να παίζουν σημαντικό ρόλο και άλλα πράγματα, όπως η κούραση, το άγχος ή κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Ομως -καθώς φαίνεται- στους παράγοντες αυτούς προστέθηκε άλλος ένας, η παθολογική εμμονή αναζήτησης της σεξουαλικής ευχαρίστησης στο Ιντερνετ! Μια άλλη σχετική έρευνα που έγινε στην Ιταλία έχει καταλήξει στο προφίλ του άνδρα που είναι φανατικός του cyber sex: πρόκειται λοιπόν για παντρεμένο, ηλικίας 33-55 ετών, που είναι κολλημένος στην οθόνη του υπολογιστή του τουλάχιστον έντεκα ώρες την εβδομάδα, αποκλειστικά για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ανάγκες.

madata


Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share