Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Καταγγελίες φωτιά για το Νίκο Παπαδάκη – Σκάνδαλο με το σπίτι που μένει...

Η ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα σκάνδαλο που θα συζητηθεί. Πρωταγωνιστής του σκανδάλου το μοντέλο και παρουσιαστής του «Όμορφου κόσμου» του MEGA, Νίκος Παπαδάκης...
Για να διαβάσετε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις απο την ηλεκτρονική εφημερίδα , πατήστε:

Στα χέρια των δημοσιογράφων της stifora.gr έφτασαν καταγγελίες ανθρώπων που μιλούν για μεγάλο σκάνδαλο με περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που έχουν προέλθει από δωρεές πιστών και βρίσκονται σε λάθος… χέρια. Οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιώνονται και από κύκλους της σημερινής διοίκησης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η οποία -και το τονίζουμε- δεν ευθύνεται για τα κακώς κείμενα που έλαβαν χώρα επί Πατριάρχου Ειρηναίου.




Πολλοί θα θυμούνται τι είχε συμβεί το Μάιο του 2005, όταν 11 Μητροπολίτες εκ των οποίων 7 μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και 23 Αρχιμανδρίτες του Παναγίου Τάφου, είχαν εκδώσει επιστολή αποκηρύξεως του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Στην επιστολή αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Ειρηναίος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ανεύθυνη διαχείριση της περιουσίας του Πατριαρχείου. Το παρακάτω απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό:

«Ψευδόμενος (ο Ειρηναίος), διατείνεται σοφιστικώς ότι, "αν υπέγραψα να κοπούν τα χέρια μου" και ότι "δεν πούλησα". Δεν υπέγραψε βεβαίως τα συμβόλαια, γνωρίζων τον άμεσον κίνδυνον της πράξεως ταύτης, υπέγραψεν, όμως, εις τον Παπαδήμαν τα πληρεξούσια, δια των οποίων εγένοντο τα συμβόλαια των πολυετών μισθώσεων, κατόπιν μακράς συνεργασίας μετ' αυτού. Και δεν επώλησε, καθ' ότι ενταύθα επικρατεί εύσχημος τρόπος πωλήσεως δια πολυετούς εκμισθώσεως 99 ετών μετ' αυτομάτου ανανεώσεως, ως εν προκειμένω».

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μίσθωνε ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας σε «εκλεκτούς» έναντι ευτελούς μισθώματος με συμβόλαια έως και 99 ετών ισχύος που ανανεώνονται αυτόματα!

Για να δούμε όμως και ποιος «εκλεκτός» έχει μισθώσει ένα ακίνητο που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων…

Νίκος Παπαδάκης εστίν ο «εκλεκτός»

Μεταξύ άλλων, ένας από αυτούς που στάθηκαν «τυχεροί» ήταν και ο γνωστός παρουσιαστής, Νίκος Παπαδάκης. Ο κύριος Παπαδάκης είναι ενοικιαστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων καθώς διαμένει σε διαμέρισμα-φιλέτο κάτω από την Ακρόπολη και συγκεκριμένα επί της οδού Τσάμη Καρατάσου στο Κουκάκι. Το διαμέρισμά του αυτό βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και έχει θέα την Ακρόπολη. Θέλετε να μάθετε πόσο πληρώνει ενοίκιο για το διαμέρισμα αυτό που πολλοί θα ήθελαν, αλλά λίγοι θα μπορούσαν να νοικιάσουν; Το εξωφρενικό ποσό των 110 ευρώ!!!





(φωτογραφία της περιοχή που διαμένει ο Νίκος Παπαδάκης από δορυφόρο της Google)

Δε διαβάσατε λάθος, 110 ευρώ μόλις κοστίζει στον κύριο Παπαδάκη μηνιαίως το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει εδώ και χρόνια το τοπ μόντελ και παρουσιαστής και για όσο διάστημα εκείνος επιθυμεί θα συνεχίσει να διαμένει πληρώνοντας το ευτελές αυτό αντίτιμο…

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό και λυπούμαστε βαθύτατα», αναφέρουν κύκλοι της σημερινής διοικήσεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr. «Υπάρχουν συμβόλαια υπογεγραμμένα επί Πατριάρχου Ειρηναίου και νιώθουμε εξίσου απογοητευμένοι με εσάς…».

Εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: Πώς αυτό το διαμέρισμα-φιλέτο περιήλθε στην κατοχή του κυρίου Νίκου Παπαδάκη; Σίγουρα δεν το βρήκε σε αγγελία στην εφημερίδα, πάντως. Αυτό που γνωρίζει η ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr με το ρεπορτάζ το οποίο έκανε είναι ότι τα διαμερίσματα του Πατριαρχείου δίνονταν από τα άτομα του στενού κύκλου του Ειρηναίου σε «δικούς τους» ανθρώπους μιας και επρόκειτο ουσιαστικά για τον πρώτο αριθμό λαχείου που είχε κληρωθεί! Προφανώς κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη και στην περίπτωση του γνωστού παρουσιαστή ο οποίος θα είχε τις κατάλληλες γνωριμίες ώστε να μπορέσει να μισθώσει το ακίνητο με 110 ευρώ το μήνα σε μια περιοχή που αντίστοιχα διαμερίσματα –που πολύ δύσκολα θα βρείτε διαθέσιμα- μισθώνονται με σχεδόν 20πλάσια τιμή.

Πολλοί είναι οι πιστοί που καταγγέλλουν ότι το σκάνδαλο είναι τεράστιο και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί που έκαναν δωρεά τα ακίνητά τους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν το έκαναν για να μισθωθούν αυτά στον κύριο Παπαδάκη Νίκο και σε κάθε κύριο Παπαδάκη που θα μπορούσε πολύ εύκολα με τα χρήματα που κερδίζει από τη δουλειά του να μισθώνει ένα οποιοδήποτε ακίνητο καταβάλλοντας την πραγματική αξία που του αναλογεί.

Είναι σωστό να υπάρχουν άπορες οικογένειες με παιδιά στο δρόμο και η περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να βρίσκεται στα χέρια οικονομικά ευκατάστατων ανθρώπων, όπως ο κύριος Νίκος Παπαδάκης; Αυτό το ερώτημα, βέβαια, είναι ρητορικό μιας και το ζήτημα είναι καθαρά ηθικής τάξεως, αφού τα συμβόλαια είναι συμβόλαια… Όμως σίγουρα προκαλείται το λαϊκό αίσθημα, όταν γνωρίζουμε όλοι μας τη φτώχια που βιώνουν καθημερινά στη χώρα μας εκατομμύρια συνάνθρωποί μας -μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται ο Νίκος Παπαδάκης.



ΠΗΓΗ:stifora


Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share