Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Κυκλοφορούν σήμερα τα Windows 7


Πρεμιέρα κάνουν σήμερα στην αγορά τα πολυαναμενόμενα Windows 7, με την Microsoft να ελπίζει σε αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικράτησε μετά από την κυκλοφορία των Vista, τα οποία δεν κατάφεραν ποτέ να πείσουν για τις δυνατότητες τους.

Η κορυφαία εταιρεία software στον πλανήτη είχε δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την πορεία των Vista, καθώς κοινό και επιχειρήσεις αρνήθηκαν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα υποστήριξαν μάλιστα ότι έχει αρχίσει ο κατήφορος για τη Microsoft.

Σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία να ανακτήσει την αξιοπιστία της και για να μπορεί κανείς να μιλήσει για εμπορική επιτυχία, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να επιλέξουν να μεταβούν από τα XP στα 7.

Πάντως, μέχρι στιγμής οι κριτικές για τα Windows 7 είναι από θετικές έως διθυραμβικές και η Microsoft αναμένει πολλά από το νέο λειτουργικό, τόσο όσον αφορά την αύξηση των πωλήσεων όσο και την ανοικοδόμηση του προφίλ της.

Αποστολή των Windows 7, είναι να πείσουν τους καταναλωτές ότι η εταιρεία του Στιβ Μπάλμερ αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί, η Microsoft κατάφερε να αναπτύξει ένα λειτουργικό σύστημα που δεν είναι μόνο εύκολο στη χρήση αλλά επιπλέον δεν κρύβει απρόοπτα και παγίδες για τους χρήστες.

Τα Windows 7 προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα, καλύτερες λύσεις δικτύωσης και νέα χαρακτηριστικά που υπόσχονται να κάνουν την παραμονή μας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή πιο εύχρηστη από ποτέ.

Στη σχετική σελίδα της στο Διαδίκτυο η Microsoft υποδέχεται τους επισκέπτες γράφοντας: «Μας είπατε τι θα θέλατε να έχει η νέα έκδοση των Windows και σας ακούσαμε. Στις 22 Οκτωβρίου τα Windows 7 θα είναι διαθέσιμα και θα μπορέσετε να δείτε τα αποτελέσματα...» Στην Ευρώπη, μετά και τη συμφωνία της Microsoft με την Κομισιόν, θα κυκλοφορήσει μια «ψαλιδισμένη» έκδοση των Windows 7, στην οποία δεν θα περιλαμβάνεται ο Internet Explorer, τον οποίο πάντως οι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν, εάν φυσικά το επιθυμούν.

Πάντως, η πορεία των νέων Windows δε θα φανεί αμέσως. Το μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία είναι οι επιχειρήσεις και θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα οκτάμηνο για να φανεί αν αυτές είναι πρόθυμες να υιοθετήσουν το νέο λειτουργικό.

Πηγή: imerisia.gr

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share