Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

10 τρόποι για να γλιτώσεις χρήματα!!!

Η οικονομική κρίση μας έχει χτυπήσει την πόρτα!!! Τι θα κάνετε??
Θα της ανοίξετε και θα της προσφέρετε και απερριτίφ ή
θα αράξετε αναγκάζοντας την να πάει να χτυπήσει αλλού??

10 τρόποι για να γλιτώσεις χρήματα λοιπόν:
1) Κάθε φορά που πηγαίνω στη δουλειά σταματάω σε επώνυμο coffee shop και πληρώνω 5 ευρώ για να πιω ενα σιρόπι. Προτιμήστε να αγοράσετε καφέ απο το κυλικείο της δουλειάς σας ή εφοδιάστε το σπίτι σας και τη δουλειά με ροφήματα ή χυμούς που έχετε αγοράσει απο το super market σε (σαφέστατα) καλύτερες τιμές.

2) Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορεί να είναι λίγο κουραστικά και λίγο αηδιαστικά (ειδικά τη περίοδο του καλοκαιριού που κάποιοι ξεχνάνε τα αποσμητικά τους) αλλά είναι φτηνά και σας γλυτώνουν απο τα ταξί (με τα οποία κανένα πρόβλημα δεν έχω αλλά δεν ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση). Δώστε προσοχή στα μειωμένα εισιτήρια εάν είστε φοιτητής/τρια, πολύτεκνη ή μαθητές, καθώς επίσης και στις κάρτες απεριόριστων διαδρομών. Στο site του ΟΑΣΘ θα μπορέσετε να βρείτε όλα τα δρομολόγια και τις ώρες που περνούν απο τις στάσεις ώστε να είστε πάντα συνεπής στα ραντεβού σας. Επίαης, αν μένετε κοντά με κάποιο συνάδελφο μπορείτε να κάνετε εναλλάξ τη διαδρομή προς τη δουλειά.

3) Fast food. Απο τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όσοι γυρίζουμε σπίτι αργά ή κουρασμένοι αλλά ακόμη κι αυτοί που μένουν μόνοι και δε θέλουν να μαγειρεύουν για έναν! Και όμως υπάρχει λύση. Εάν είστε φοιτητές/τρια υπάρχει πάντα η φοιτητική λέσχη για να φάτε μαγειρεμένο φαγητό αλλά και για να ανταλλάξετε σημειώσεις. Εάν είστε δεσμευμένοι, μάθετε πως σύμφωνα με έρευνες τα ζευγάρια δένονται περισσότερο όταν γευματίζουν καθημερινά μαζί. Εάν πάλι είστε μόνοι μην απογοητεύεστε. Σίγουρα θα υπάρχει η μαμά/γιαγιά/θεία που θα θέλει να σας μπουκώσει με νόστιμα φαγητά και πίτες για όλη την εβδομάδα.

4) Τα κινητά. Κάποτε επικοινωνούσαμε τόσο απλά και τώρα είναι τόσο απαραίτητα. Εαν βλέπετε το λογαριασμό σας να φουσκώνει κάθε μήνα και δε θέλετε να στερηθείτε τις κουβέντες με το μωρό σας/τη κολλητή σας/το αφεντικό σας τότε προσπαθήστε να επιλέξετε το συμφερότερο πρόγραμμα επικοινωνίας. Υπάρχουν τόσες εταιρίες πλέον και έχετε τόσες επιλογές που θα χαθείτε. Μη πέσετε στη παγίδα να πάρετε κάποιο που δεν σας ικανοποιεί έτσι απλά για να είστε σίγουροι πως δε θα ξεφύγετε απο τον χρόνο σας. Οι καρτοσυνδέσεις είναι μια πολύ καλή λύση. Μια ακόμη καλύτερη όμως είναι το internet. Στείλτε mail, στείλτε μήνυμα στο facebook (ποιό facebook?σε σπηλιά ζεις?) και φυσικά να είναι καλά το VIP CLub του Star fm.

5) Μειώστε τα ψώνια. Ξέρω είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε ένα ακόμη ζευγάρι παπούτσια αλλά είναι προτιμότερο απο το να ζείτε με φρυγανιές για ένα μήνα. Σίγουρα και οι φίλες σας θα έχουν παπούτσια/τσάντες/ρούχα που θα τα έχουν βαρεθεί. Διοργανώστε πάρτυ ανταλλαγής. Και θα αποκτήσετε "καινούργια" κομμάτια και θα διασκεδάσετε με τις φίλες σας!

6) Κάθε φορά που πηγαίνω κινηματογράφο φεύγω με 3 κιλά παραπάνω και πολλά ευρώ λιγότερα. Γιατί? Γιατί τα θέλω όλα! Pop corn, hot dogs, nachos, αναψυκτικά, ζαχαρωτά. Και αυτά δε παχαίνουν μόνο αλλά κοστίζουν κιόλας. Δε διαφωνώ, μπροστά στην απόλαυση ενός κουβά ποπ κορν τι σημασία έχουν οι θερμίδες? Άκου να μαθαίνεις. 350 θερμίδες τα 100 γραμμάρια ποπ κορν. Αν είσαι και σινεφίλ την έβαψες. Να σου πω το αποτέλεσμα? Εκεί που θα ξαπλώνεις στη παραλία θα έρχονται μέλη της Greenpeace να σε σπρώνουν προς τη θάλασσα. Save Raf Raf!!

*Εκτός απο τα τρόφιμα, μπορείς να γλυτώσεις και τα έξοδα εισιτηρίου καθώς υπάρχουν πλέον αρκετές προσφορές για να πληρώνετε 1 στα 2 εισιτήρια, καθώς και μειωμένα οικογενειακά/φοιτητικά εισιτήρια.

7) Η χειρότερη "εφεύρεση" ever είναι οι πιστωτικές και αν έχετε καταλαβαίνετε καλά τι εννοώ. Δεν έχουμε λεφτά και νομίζουμε οτι η πιστωτική είναι η λύση. Και η πιστωτική κάρτα λεφτά είναι και μάλιστα περισσότερα απο αυτά που θα δίνατε κανονικά καθώς συμπεριλαμβάνονται τόκοι και καθυστερήσεις αν δεν είστε συνεπείς στις πληρωμές. Η καλύτερη λύση είναι να τις καταργήσετε και να τις ξεχρεώνετε. Δε χρειάζεται να ζοριστείτε αρκεί να πληρώνετε τη δόση σας κάθε μήνα ή ακόμη καλύτερα συνδέστε με πάγια εντολή τον λογαριασμό μισθοδοσίας σας (εάν υπάρχει) και έτσι δε θα πηγαίνετε ούτε στη τράπεζα. Εάν έχετε πιστωτικές σε διάφορες τράπεζες μεταφέρετε όλες σε μία ώστε να μειωθεί το επιτόκιο και να μη μαλώνουν οι τραπέζες ποιά θα σας κλείσει πρώτη μέσα.

8) Μπορεί τα κουπόνια, οι προσφορές και οι εκπτώσεις να σας φαίνονται γελοία αλλά μπορείτε να επωφεληθείτε τρομερά. Να ελέγχετε τις τιμές στα προιόντα που αγοράζετε και στις αποδείξεις γιατί λάθη γίνονται και σύμφωνα με τον Μέρφυ, πάντα είναι εις βάρος μας.

9) Η μαμά μου πάντα φωνάζει που αφήνω τα φώτα ανοιχτά. Και τον θερμοσίφωνα. Και τη τηλεόραση όσο κάνω μπάνιο. Και φυσικά τον υπολογιστή μου που καίει νυχτά μέρα. Ε μετά δεν αναρωτιέμαι γιατί ο λογαριασμός του ρεύματος είναι στα ύψη. Κλείστε τις συσκευές που δε χρησιμοποιείτε. Κανει καλό και στο περιβάλλον.

10) Κάντε sex με προφυλάξεις. Τα παιδιά έχουν έξοδα.

Πηγή: starfm

jose





0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share