Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Μεγάλη νίκη του Jorge Lorenzo στην Πορτογαλία


Ο Lorenzo επανέλαβε την περσινή του νίκη στο Estoril αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητές του για τον τίτλο καθώς ο Βαλεντίνο Ρόσσι κατάφερε να παραμείνει απλά στην 4η θέση της προκλητικής Πορτογαλικής πίστας.

Το ζεύγος της Fiat Yamaha ξέφυγε στα δύο πρώτα μέρη της πίστας όμως ο Ρόσσι δεν μπόρεσε να κρατήσει το ρυθμό που είχε ο Λορένζο μένοντας σταδιακά όλο και πιο πίσω. Με την επιστροφή του στη δράση ο Casey Stoner της Ducati οδήγησε λαμπρά καταφέρνοντας να ακολουθήσει τον Λορένζο στη δεύτερη θέση καθώς και ο Dani Petrosa ανέβηκε στην τρίτη.

Ο Λορένζο θα αισθάνεται τώρα το πρωτάθλημα να του χαμογελάει μιας και μείωσε τη διαφορά με τον Ρόσσι στους 18 πόντους. Ο Ισπανός ήταν σε ασταμάτητη φόρμα και την τέταρτη του νίκη του έτους την εξασφάλισε κατά ένα περιθώριο 6.3s.

Ο Stoner είχε μια αξιοθαύμαστη επίδοση κατά την επιστροφή του στη δράση μετά από δύο μήνες απουσίας λόγω ασθένειας, καταφέρνοντας να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά την πίστα του Assen τον Ιούνιο! Τώρα έχει να αγωνιστεί σε γνωστά λημέρια, στην πίστα του Phillip Island, σε δύο εβδομάδες. Σπίτι του δηλαδή!!

Ο Petrosa οδήγησε ομαλά απ' την τέταρτη θέση, λαμβάνοντας τη Holeshot με μία από τις παραδοσιακές του γρήγορες εκκινήσεις κρατώντας την πρώτη θέση για λίγο, εως ότου ο Λορένζο ξεγλίστρησε μπροστά του! Η τρίτη θέση του είναι η όγδοη φορά στο βάθρο το 2009.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βαλεντίνο Ρόσσι φάνηκε να είναι εκτός του χρώματος σε όλη την κούρσα, τερματίζοντας εκτός βάθρου για πρώτη φορά στο Estoril στην μεγάλη κατηγορία! Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος θα μιλήσει με του συνεργάτες του για την έλλειψη της ανταγωνιστικότητας του καθώς τερμάτισε 23 δεπτερόλεπτα πίσω απ' τον Λορένζο!!

Πίσω απ' τα μεγάλα όπλα του Moto GP στις μπροστινές θέσεις, βρέθηκαν οι: Colin Edwards (Monster Yamaha Tech 3), 10 δευτερόλεπτα πίσω απ' τον Ρόσσι στην πέμπτη θέση, ενώ ο Ελίας (San Carlo Honda Gresini),κράτησε τον Ντοβιτσιόζο (Repsol Honda) πίσω, παίρνωντας την έκτη θέση.

Η δεκάδα περιέλαβε και τους: Nicky Hayden (Ducati Marlboro), James Toseland (Monster Yamaha Tech 3) και τον Chris Vermeulen (Rizla Suzuki) .


jose

2 σχόλια:

  1. Μπράβο jose για την ανάρτηση! Περίμενα κάτι παραπάνω απο τον Valentino Rossi, ενώ νομίζω οτι ο Stoner έδωσε ρέστα! Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ πολύ estella!! και γω απογοητεύτηκα με τον Ρόσσι σήμερα!! Περίμενα τουλάχιστον να παλέψει παραπάνω... Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίχτηκε!!
    Φιλιά...

    Και καλό βράδυ σε όλους τους τους ξάγρυπνους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share