Για το κεκάκι μας:
- 80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
- 20 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 4 αυγά (χωρισμένα)
Οδηγίες
- Σε μπέν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε τον καφέ σε 1 κ.σ.. νερό και τον προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά απο κάτω προς τα πάνω.
και τώρα...
και εφόσον έχουμε φτιάξει το υλικό μας....:
1. Παίρνουμε τα καλά πλυμένα και αποστειρωμένα βάζα μας.
2. Τα βουτυρώνουμε
3. Και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
4. Τα γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με το κέικ που θέλουμε(εγώ χρησιμοποίησα το νησίσιμο κέικ) και τα ψήνουμε στους 180 για 30 περίπου λεπτά αλλά κάνουμε πάντα το τέστ με το μαχαιρι.
5. Το κέικ μας είναι έτοιμο. Καθαρίζουμε με στεγνή πετσέτα το στόμιο να μην έχει βούτυρα ή λάδια.
6. Κλείνουμε με τα καπάκια ενώ το κέικ μας είναι ακόμη καυτό και αναποδογυρίζουμε για τουλάχιστον 5 με 10 λεπτά.
7. Το κέικ μας είναι το ίδιο αφράτο με ένα κέικ που μόλις ψήθηκε και διατηρείται έτσι για 6 μήνες... αν σας μείνει κανένα μέχρι τότε...
8. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βάζα απο μαρμελάδες αλλα το κέικ δεν θα βγαίνει από εκεί, θα πρέπει να το τρώτε με το πηρουνάκι.
zoula
0 Δώσε χαστούκι:
Δημοσίευση σχολίου