Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΣΠΕΤΣΟΦΑ'Ι'-ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

Επειδη  τον φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν...
Υλικα Σπειζοφαΐ
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
• 1 κιλό πρσινες πιπεριές
• 4 λουκάνικα χωριάτικα
• 1 κιλό νιομάιες
• 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 φλυιζάνιίου τσαγιού λάδι
• Αλάτι - πιπέρι
• Λίγη ζάχαρη


διαδικασία:

Πολτοποιείτε τις ντομάτες στο μύλο των
λαχανικών. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε
ελαφρά τις πιπεριές και τα λουκάνικα κομμένα
σε φέτες.Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και
αφήνετε το σπετζοφάϊ να σιγοβράσει μέχρι να
πήξει η σάλτσα.

Υλικα ντολμαδάκια γιαλαντζί
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
• 250 γραμμάρια αμπελόφυλλα
• 500 γραμμάρια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι

• 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
• 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
• Χυμός από ένα λεμόνι


διαδικασία:
Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένετε με
κρύο νερό και τα στραγγίζετε. Σωτάρετε τα
κρεμμυδάκια με το μισό λάδι. Μετά από λίγο
προσθέτετε το ρύζι, 1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό
νερό και τέλος τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το
λάδι και το χυμό λεμονιού. Βράζετε το μίγμα για
4-5 λεπτά. Τυλίγετε κάθε φύλλο με μια κουταλιά
του γλυκού από το μίγμα. Τοποθετείτε τα
ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κυκλικά, πολύ
κοντά το ένα στο άλλο. Σκεπάζετε τα
ντολμαδάκια με ένα πιάτο και ρίχνετε από πάνω
το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και 2
φλυτζάνια νερό. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά
για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πιουν το νερό
και να βράσει το ρύζι. Τα σερβίρετε κρύα,
γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.


Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share