Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Δημοσκόπηση για τον επόμενο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας!

Δημοσκόπηση για τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ

Την προτίμηση του στο πρόσωπο της πρώην Υπουργού Εξωτερικών για τη θέση του επόμενου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει το 30% των ψηφοφόρων του κόμματος στη δημοσκόπηση της εταιρίας FOCUS για λογαριασμό της εφημερίδας Real News.

Την κ. Μπακογιάννη ακολουθούν κατά σειρά ο Αντώνης Σαμαράς με 15,7%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 14,7%, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 14,1%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,7%, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 7,5% ενώ το 1,9% συγκεντρώνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και στις απαντήσεις στο ερώτημα ποιος μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία, μόνο που στη δεύτερη θέση, αντί του Δημήτρη Αβραμόπουλου, βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Αν και η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει δηλώσει κανείς επίσημα την υποψηφιότητα του, η πρώην υπουργός Εξωτερικών φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου και σε μια τελική μονομαχία.

Σε μια τέτοια περίπτωση η μικρότερη διαφορά είναι το 6,3% όταν αντίπαλος είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η μεγαλύτερη 39,2% με αντίπαλο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ντόρα Μπακογιάννη, τέλος, είναι και η επικρατέστερη απάντηση στο ερώτημα «ποιος μπορεί να ασκήσει ισχυρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ», ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.


Μadata


Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share