Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Πως λέγεται ο κουκουλοφόρος στα γερμανικά?? Koukouloforos!!!Την ευθύνη για επίθεση με μολότοφ σε γερμανικό αστυνομικό τμήμα στο Αμβούργο την Πέμπτη ανέλαβε ημέρες αργότερα ομάδα που αυτοαποκαλείται «Koukouloforoi».

Το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα περίπου δέκα ατόμων είχε ρίξει βόμβες μολότοφ και πέτρες στο 16ο αστυνομικό τμήμα του Αμβούργου, ενώ είχε προκαλέσει και σοβαρές ζημιές σε δύο υπηρεσιακά οχήματα. Οι δράστες διέφυγαν, και η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις.

Την Κυριακή, η τοπική εφημερίδα Hamburger Morgenpost δημοσίευσε την επιστολή που είχε φτάσει στα γραφεία της, στην οποία οι υπογράφοντες «Koukouloforoi» αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης. Οι συντάκτες της επιστολής συνδέουν την επίθεση με την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι το εν λόγω αστυνομικό τμήμα επελέγη ως «στόχος» επειδή «έχει γίνει γνωστό για τις τακτικές κακοποίησης και ρατσιστικού τρόμου». Οι συντάκτες της απείλησαν επίσης με νέες επιθέσεις, αν οι Αρχές προχωρήσουν σε «εκκαθάριση» αναρχικής κατάληψης στην πόλη.

Πηγή: madata.gr

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share