Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

Το μεθύσι με ουίσκι είναι χειρότερο απ' ο,τι με βότκα!Επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου Μπράουν που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Alcoholism: Clinical and Experimental Research,έρχεται να διαπιστώσει ότι τα «μεθεόρτια» από μεθύσι με ουίσκι είναι χειρότερα σε σχέση με το μεθύσι από βότκα...


Οι ερευνητές απέδωσαν τη διαφορά στη διαφορετική μοριακή χημική σύνθεση του ουίσκι σε σχέση με τη βότκα, όμως προειδοποίησαν πως αυτό δεν σημαίνει πως αν κανείς «τη βγάλει» όλο το βράδυ με βότκα, ότι την άλλη μέρα θα μπορεί να δουλέψει κανονικά.

Όμως, όσον αφορά την ικανότητα συγκέντρωσης το επόμενο πρωί, οι επιπτώσεις ήταν περίπου ίδιες τόσο μετά το ουίσκι όσο και μετά τη βότκα. Η μελέτη έδειξε ότι η απόδοση των εργαζομένων που έχουν καθήκοντα ευαίσθητα από πλευράς ασφάλειας, μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά για αρκετό χρόνο, οταν πλέον το αλκοόλ (είτε από ουίσκι, είτε από βότκα) θα έχει πια εξαφανιστεί από το αίμα.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο αλκοολούχα ποτά, όσον αφορά την επίδρασή τους στη διαταραχή του ύπνου.

totefteri.blogspot.com

Bocas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share