Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Πρώτο το τροκτικό στην Ελλάδα ....Εκτόπισε zougla.gr και τον βασιλιά in.gr... 3ο blog σε επισκεψημότητα παγκοσμίως το τροκτικό!



http://nisvoros.gr/wp-content/uploads/2009/06/troktiko-fwto-4_thumb.jpg

Μια φορά κι ένα καιρό εμφανίστηκε ένα blog που άλλαξε το χάρτη του ελληνικού internet…και όχι μόνο. Φυσικά αναφερόμαστε στο, διάσημο πλέον, Troktiko που την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Alexa, εκτόπισε από την κορυφή των ελληνικών ιστοσελίδων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τον, επί χρόνια αδιαμφισβήτητο, «βασιλιά», in.gr.

Για να διαβάσετε και τα υπόλοιπα, πατήστε:

Και δεν σταμάτησε εκεί. «Προσπέρασε» και το website που φιλοδοξούσε να διαδεχθεί το in.gr στο «θρόνο» του ελληνικού διαδικτύου… το zougla.gr. To Troktiko είναι ένα πραγματικό ελληνικό διαδικτυακό φαινόμενο, καθώς δεν βρίσκεται μονάχα στην εγχώρια κορυφή, αλλά είναι και το Νο 4 σε επισκεψιμότητα Blogspot παγκοσμίως!

Για να γυρίσουμε στα δικά μας, η επιτυχία του blog-φαινομένου καθίσταται ακόμα σημαντικότερη αν αναλογιστούμε ότι κανένα αμιγώς ελληνικό site, κανενός οργανωμένου εκδοτικού-δημοσιογραφικού οίκου δεν έχει, όχι προσπεράσει, αλλά ούτε καν πλησιάσει το in.gr, τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Alexa.

Δυό λόγια για την Alexa… Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα (π.χ ακριβής αριθμός επισκεπτών) για τα στατιστικά των websites, χωρίς πρόσβαση στα εσωτερικά εργαλεία , όπως το Google Analytics, που χρησιμοποιεί το καθένα για την παρακολούθηση της επισκεψιμότητάς του. Η Alexa καταγράφει τάσεις.

Ωστόσο, η μακρόχρονη εμπειρία μας στο internet μας λέει πως μπορούμε να υπολογίσουμε την επισκεψιμότητά των sites που κατατάσσονται πάνω από την 10.000 θέση στην Alexa με αποκλίσεις της τάξης του 2% έως 5%. Και δεν στεκόμαστε μόνο στην Alexa.

Τα συμπεράσματά μας έρχεται να επιβεβαιώσει και ένα ακόμα εργαλείο που μετρά τις τάσεις των αναζητήσεων στο Google για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι χρήστες: το Google Trends. Το Google Trends λοιπόν μας είπε τα εξής σχετικά με τις αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης τριών λέξεων κλειδιών, troktiko, zougla και in: Τον τελευταίο χρόνο οι αναζητήσεις με τη λέξη troktiko ξεπέρασαν αυτές με τη λέξη zougla, ενώ από τον Ιούνιο έχουν ξεπεράσει και τις αναζητήσεις με τη λέξη-κλειδί in.gr.

Είναι πασιφανές ότι το τοπίο της ενημέρωσης στο διαδίκτυο έχει μεταμορφωθεί. Δίπλα στα παραδοσιακά “τζάκια”, έρχονται επίδοξοι “μνηστήρες”, αλλά και “αουτσάιντερ” από το πουθενά. Αυτό είναι το Troktiko: το Blog που “ροκανίζει” την πρωτοκαθεδρία των παραδοσιακής μορφής ενημερωτικών portals… μήπως ήρθε η ώρα των blogs στο χώρο της ενημέρωσης;.. η Alexa θα δείξει…

i-live.gr


Anto

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Ρε πάτε καλά? Επικοινωνείτε με τον εγκέφαλο σας?
    Τι μου συμβαίνει και χτυπιέμε αλύπητα?
    Στην νέα αξιοκρατόπληκτη τάξη πραγμάτων αναφέρομαι που βάλθηκε να μας τρελάνει.
    Λοιπόν κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο οι δήμος μας ξεκινούσε τα προγράμματα γυμναστικής για να σμιλέψει τα κορμιά των δημοτών του. Τους ήθελε γυμνασμένους, με
    κορμιά θανατηφόρα και καλοσμιλεμένα ,και κοιλιακούς……φέτες (από έξι φέτες και πάνω) για να μπορούν να εμφανιστούν μέχρι και Μύκονο και να μην πέσουν στα ληγμένα άπαξ και σκάση μύτη η Βατίδου.
    Εκεί που ήμασταν έτοιμοι να αποβάλλουμε το καλοκαιρινό λίπος που πήγε και επικάθησε στα πιο ευαίσθητα σημεία των κορμιών μας ,μας την έπεσε ξαφνικά η αξιοκρατία του ΠΑΣΟΚ.
    Και θα μου πείτε τι σχέση έχει το παραπανίσιο λίπος μου με την αξιοκρατία.
    Και όμως έχει καθότι ψάχνοντας αξιοκρατικά τους νέους γενικούς γραμματείς χάθηκε στην αναζήτηση, με αποτέλεσμα να ξεμείνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χωρίς Γενικό Γραμματέα.
    Πάρτε και την επίσημη απάντηση του δημάρχου μας αναρτημένη στο ιστολόγιο του δήμου:
    Ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου όφειλεται στο γεγονός ότι…. δεν έχει οριστεί ακόμα νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Παρά το γεγονός ότι ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων είναι καθ' όλα έτοιμος για την έναρξη των δραστηριοτήτων, αυτή συνεχώς αναβάλλεται αφού ως γνωστών μόνο ο Γ.Γ. Αθλητισμού(θέση στην οποία προς το παρόν κανείς δεν έχει ακόμα αναλάβει καθήκοντα) έχει την αρμοδιότητα της τελικής υπογραφής που αυτομάτως θα σημάνει και την έναρξη των αθλητικών προγραμμάτων.Όπως μάλιστα είχε διευκρινήσει ο δήμαρχος στη δημόσια τοποθέτησή του, οι γυμναστές βρίσκονται σε ετοιμότητα, για την έναρξη των προγραμμάτων και είναι εξασφαλισμένη η πληρωμή τους, όμως προαπαιτείται η υπογραφή και έγκριση των προγραμμάτων.

    Τι φταίω εγώ που το ΠΑΣΟΚ θέλει να κυκλοφορεί με καθαρό το κούτελο?
    Εγώ θα του το λερώσω που θέλω η γυναίκα να κουνήσω τις αραχνιασμένες μου κλειδώσεις που τρίζουν και με εκθέτουν ανεπανόρθωτα προδίδοντας την ηλικία μου?
    Και η θεία μου η Σταυρούλα κυκλοφορούσε με καθαρό το κούτελο και όταν αποφάσισε να το λερώσει στα 55 της, ο μπάρμπα Μήτσος χρειάστηκε μετροπόντικα εξού και δεν άντεξε για πολλά χρόνια.
    Εφυγε νωρίς.
    Στο θέμα μας όμως.
    Είναι δυνατόν να ταλαιπωρώ εγώ τα άψυχα αντικείμενα της οικίας μου αναζητώντας βοήθεια στην εκτέλεση των ασκήσεων και μονίμως να βρίσκομαι με το ένα πόδι απλωμένο στην άκρη του νεροχύτη εκτελώντας κάμψεις και εκτάσεις και ανακατεύοντας παράλληλα με την κουτάλα τα γιουβαρλάκια.
    Και τι φταίει το έρμο το τραπέζι της κουζίνας που κάποιοι το συνδυάζουν με μια από τις κλασικές ερωτικές στάσεις (το λεγόμενο και τραπεζάτο) και εγώ μονίμως να το παρενοχλώ με τις περίπλοκες ασκήσεις μου?
    Αν η διαδικασία της αξιοκρατίας αργεί τόσο να φέρει αποτελέσματα ας μας αναλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που και σφριγηλός είναι και από κοιλιακές φέτες ξέρει. Τζάμπα ξυπνάει χαράματα και χτυπιέται αλύπητα στο γυμναστήριο?
    Και ρωτάω. Είναι δίκαιο ο πρόεδρος να τρέχει χαράματα στο γυμναστήριο να λαξέψει το κορμί του και εμένα να με έχει φάει η σκουριά?
    Τι φταίω εγώ που γεννήθηκα πτωχιά και ιδρυματοποιήθηκα στο γυμναστήριο του δήμου?
    Εγώ απλά θέλω εδώ και τώρα τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για να ξεσκουριάσω.
    Ζητάω πολλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share