Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Εκστρατεία κατά του Άγιου Βασίλη ....



Φουντώνει στην Αυστρία η καμπάνια κατά του Άγιου Βασίλη, ο οποίος θεωρείται εκπρόσωπος ακραίας μορφής καπιταλισμου.

Η κίνηση "Pro-Christkind" που μάχεται για την "κατάργησή" του, μετρά 9 χρόνια αγώνων και πραγματοποίησε την Κυριακή στο Graz, την ετήσια εκδήλωση διαμαρτυρίας τους.

Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι η φιγούρα του μουσάτου Αγίου με την μεγάλη κοιλιά και την κόκκινη στολή, είναι συνώνυμη με την Κόκα Κόλα και το κέρδος....


Μάχονται ώστε να αντικατασταθεί από το παραδοσιακό "Christkind" της χώρας, ένα ξανθό μωρό που κατά την παράδοση φέρνει ένα δέντρο-κερί και δώρα στα παιδιά, λίγο πριν το δείπνο των Χριστουγέννων.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει καταθέσει προτάσεις στα καταστήματα, ώστε να αντικαταστήσουν τον ξενόφερο Άγιο και τους προτείνουν να πουλάνε βοσκούς και αγγελάκια.

Πάντως και εντός της ομάδας υπάρχουν διαφωνίες, καθώς άλλοι δεν επιθυμούν το "ChristKind", το οποίο θεωρούν ότί επίσης εξυπηρετεί τη διαφήμιση και το εμπόριο.

Η εκστρατεία κατά του Άγιου Βασίλη ανεπίσημα συνεχίζεται και σε άλλες χώρες εκτός της Αυστρίας, ενώ στο Facebook, υπάρχουν ήδη 72 ομάδες που θέλουν να τον βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει ειδικό logo.


news24/7



Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share