Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τα ονόματα των συλληφθέντων για παιδοφιλία....



Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των κατηγορουμένων που συνελλήφθησαν για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Αναλυτικά:



Χαράλαμπος Τσόγκας, ετών 30, Πολύκαρπος Τσόγκας (αμφότεροι οπερατερ της ΕΡΤ), ετών 60, Ρομάνι Καρίμ από το Λίβανο, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Στυλιανός Καλλιμάνης, ο οποίος διατηρείς επιχείρηση με είδη υγιενής, Γιώργος Αδαμόπουλος, Λεωνίδας Κούκος, Κωνσταντίνος Σαχπαζής , Γιώργος Χριστόπουλος, Βασίλης Γκότσης και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πειραιά, Ευάγγελος Κοροβέσης.

Έτσι ξεκίνησαν όλα:

Ένα σήμα από τις Αστυνομικές Αρχές του Λουξεμβούργου ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμός στην Ιντερπόλ πριν από ακριβώς τέσσερις μήνες. Άλλο ένα κύκλωμα παιδόφιλων έφτανε κι άφηνε ίχνη ικανά να οδηγήσουν σε συλλήψεις. Ένα μαύρο πρόβατο του ελληνικού κυβερνοχώρου έπεσε σαν βόμβα στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι άνδρες της Αρχής έθεσαν ως πρώτο και μοναδικό στόχο να εξαρθρώσουν τη σπείρα από τα ανθρωπόμορφα τέρατα που καπηλεύονταν και στοίχειωναν τα όνειρα δεκάδων παιδιών σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η Ιντερπόλ κατέγραψε δεκάδες χρήστες του διαδικτύου που έκαναν downloading το επίμαχο υλικό του «Charly» στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2009-Απριλίου 2009. Ωστόσο, η πρώτοι που «έπιασαν το σφυγμό» του παραπάνω κυκλώματος ήταν οι Λουξεμβούργιοι πυ εν συνεχεία πέταξαν το μπαλάκι στις ελληνικές Αρχές.

Έτσι και έγινε. Από προχθές βρίσκονται στον Εισαγγελέα 10 δικογραφίες που αφορούν 12 κατηγορουμένους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ένας αλλοδαπός ανήλικος μαθητής αλλά η αρμόδια Εισαγγελέας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος. Η μητέρα του ανηλίκου μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και εξήγησε πως τον υπολογιστή χρησιμοποιεί και ο μεγαλύτερος αδερφός του, ηλικίας 21 χρόνων.
Ωστόσο, επειδή είχε παρέλθει η προθεσμία της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ανήλικος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο αδερφός του θα κληθεί να απολογηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά τους οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κατέθεσαν ενώπιον των Ανακριτών πως «απλά κατέβασαν τις εικόνες και δεν τις προώθησαν σε άλλους χρήστες» ενώ υποστήριξαν πως τις προμηθεύτηκαν από απλή περιέργεια.

Οι εικόνες από τα κατασχεθέντα DVD’s γεννούν οργή και απέχθεια για τους κατηγορουμένους που σε καμία περίπτωση δεν θα τη βγάλουν «καθαρή».

Σημειώνεται πως, οι συλληφθέντες δείχνουν άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας με «αγγελικά πρόσωπα» που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

stifora.gr


Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share