Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Μάθετε πως πρέπει να κρατάτε το μωρό σας, όταν το παίρνετε αγκαλιά....

Οι νέοι γονείς αναγνωρίζονται από τον τρόπο που κρατάνε το μωρό τους. Νομίζουν ότι είναι εύθραυστο και έχου




σΒασικός κανόνας είναι ότι το μωρό είναι ανθεκτικό και ελαστικό πολύ περισσότερο από τους ενήλικες, ώστε και αν ακόμα σας πέσει στο δάπεδο δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.

Θα πρέπει εσείς να είστε άνετοι, να πιάνετε όπως θέλετε το μωρό και να δείχνετε αυτοπεποίθηση. Αν κρατάτε το μωρό στην αγκαλιά σας σαν ξένο σώμα, αυτό αισθάνεται τον δισταγμό σας και ανησυχεί για το τι θα επακολουθήσει...
Για να πάρετε αγκαλιά το μωρό σας, κάνετε τις εξής κινήσεις:

α) σκύψτε πάνω από το ξαπλωμένο ανάσκελα μωρό σας,
β) τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι κάτω από το λαιμό και το κεφάλι του,
γ) τοποθετήστε το δεξιό σας χέρι κάτω από τον ποπό του,
δ) ανασηκώστε το μωρό σας κρατώντας το βάρος του στα χέρια σας, ενώ ταυτοχρόνως ανασηκωθείτε κι εσείς (ισιώστε το σώμα σας) και φέρτε το μωρό στο στήθος σας, χαμηλώνοντας το αριστερό σας χέρι στην πλάτη του, ώστε το κεφάλι του να στηρίζεται στον πήχυ σας.

Αν θέλετε, ενώνετε τα χέρια σας. Η καλύτερη απόσταση του μωρού από το πρόσωπό σας είναι 20-25 εκατοστά, για να μπορεί να εστιάζει το βλέμμα του στο πρόσωπό σας.

Όταν αποφασίσετε να το βάλετε στο κρεβάτι του, φροντίστε να στηρίζετε το κεφαλάκι του` και όταν το ακουμπήσετε στο κρεβάτι, τραβήξτε ελαφρά το χέρι σας κάτω από το σώμα του μωρού σας.

Μετά τον πρώτο μήνα που αρχίζει να ελέγχει ελαφρά το κεφαλάκι του (δυναμώνουν οι αυχενικοί μυς), σε πολλά μωρά αρέσει να στηρίζουν τα ποδαράκια τους ανοιχτά στον γοφό σας. Θα πρέπει, αν προτιμάτε αυτή τη θέση, να το στηρίζετε και στους δύο γοφούς σας, για να μην έχετε εσείς προβλήματα με την πλάτη σας.

mitrikosthilasmos


Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share