Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Μάχη Rossi - Lorenzo για το 2011


Την ώρα που η Yamaha καλείται να επιλέξει μεταξύ του Valentino Rossi και του Jorge Lorenzo για το 2011, έπειτα από "τελεσίγραφο" που έθεσε ο Ιταλός, ο Jeremy Burgess (αρχιμηχανικός του Valentino) λέει ότι είναι ο "γιατρός" εκείνος που εξελίσσει τη Yamaha M1 την οποία "απλώς οδηγεί" ο Ισπανός για να κερδίζει!

Καθώς ο Jorge Lorenzo βρίσκεται δίπλα στον Valentino σε όλη την καριέρα του στο MotoGP, ο τρόπος με τον οποίο ο Ισπανός θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εξέλιξης και ρύθμισης της μοτοσικλέτας αποτελεί ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά του εγγύς μέλλοντος του MotoGP - σε αντίθεση βέβαια με την αδιαμφισβήτητη ταχύτητά του.

Εμμέσως, με τις δηλώσεις του, ο Jeremy Burgess προειδοποιεί τη Yamaha ότι αν επιλέξει τον Jorge για το 2011 κινδυνεύει να χάσει την πολύτιμη συμβολή του Valentino, καθώς και του ίδιου του J. Burgess, στην εξέλιξη και ρύθμιση της ιαπωνικής μοτοσικλέτας.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο Valentino δήλωσε ότι θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης από το MotoGP, αν ο Jeremy Burgess αποφασίσει να σταματήσει την εμπλοκή του στο σπορ στο τέλος του 2010.

"Νομίζω ότι το MotoGP δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο, διότι ο Valentino έδειξε ότι μπορεί να κερδίζει με μια Honda, όπως μπορούν και πολλοί άλλοι αναβάτες και μετά πάρει μια Yamaha, με την οποία κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να κερδίζει σταθερά, και να πετυχαίνει διαρκείς νίκες", είπε ο Jeremy Burgess.

"Δεν μπορούσα, μόλις φτάσαμε στη Yamaha, να ουρλιάζω και να ζητάω επιτακτικά να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο έκαναν τα πράγματα. Ήταν απαραίτητο να συνεργαζόμαστε με τον Valentino και τους μηχανικούς της Yamaha, για να λύσουμε τα προβλήματα που είχαν".

"Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους εκείνοι δεν ήταν τότε ανταγωνιστικοί όσο οι αντίπαλοι. Έπρεπε να αλλάξουμε την κατεύθυνση της ομάδας με διπλωματικό τρόπο, χωρίς να φανεί για κανέναν ότι έκανε λάθη μέχρι τότε".

"Αναμφίβολα, ο στόχος μου από μηχανολογικής πλευράς είναι να κατασκευάζω μια μοτοσικλέτα που να μπορεί να την οδηγεί κάθε αναβάτης. Είναι μια καλορυθμισμένη μοτοσικλέτα, εξελιγμένη από τον Valentino Rossi και κάθε αναβάτης που έρχεται να την οδηγήσει δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την εξέλιξή της".

"Έχει στη διάθεσή του τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις που έχουμε πετύχει τα τελευταία δύο χρόνια - ειδικά με τα ελαστικά της Bridgestone".

"Αρα, είναι πιο δύσκολο να εξελίσσεις τη μοτοσικλέτα, παρά να την οδηγείς. Έχουμε τον Valentino που εξελίσσει τη μοτοσικλέτα και έχουμε, στην άλλη πλευρά του γκαράζ, έναν τύπο που πρέπει μόνο να την οδηγεί".

Πάντως, ο "περίπατος" του Jorge Lorenzo στο MotoGP Πορτογαλίας 2009 στις 04/10, σε συνδυασμό με την αποτυχία του V. Rossi να εντοπίσει τις άρτιες ρυθμίσεις στο Εστορίλ, αντικρούουν τα λόγια του J. Burgess. Ίσως, όμως, αυτή να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Εξάλλου, ο Jeremy Burgess λέει ότι ο «γιατρός» παραμένει φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου του MotoGP, παρότι μετά το τριήμερο στο Εστορίλ ο Jorge Lorenzo μείωσε τη βαθμολογική του υστέρηση από τον Ιταλό από τους 30 στους 18 βαθμούς - τρεις αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

"Αν κερδίσουμε τον Jorge στους επόμενους δύο αγώνες δεν θα χρειαστεί καν να αγωνιστούμε στη Βαλένθια. Θέλω ακόμα να σκέφτομαι ότι, αν δείτε τους φετινούς μέσους όρους, τον έχουμε κερδίσει περισσότερες φορές από όσες μας έχει κερδίσει εκείνος".

"Θα με εξέπληττε αν αυτό άλλαζε τώρα. Αν τερματίζουμε ακριβώς πίσω του σε κάθε αγώνα, θα πάρουμε το πρωτάθλημα και πάλι. Δεν τελείωσε το πρωτάθλημα, αλλά είχαμε έναν κακό αγώνα στο Εστορίλ και μια καταστροφή στην Ινδιανάπολη. Αν ένα κακό αποτέλεσμα είναι η 4η θέση, τότε οι υπόλοιποι τι κάνουν;", κατέληξε ο Jeremy Burgess.

Πηγή: in.gr
jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share