Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Τh philoxenia 2009, θα φιλοξενήσει η ΔΕΘ.....-Διεθνής έκθεση τουρισμού...

PHILOXENIA 2009: Διεθνής Έκθεση Τουρισμού από 29 Οκτωβρίου

Σε επίκεντρο της ευρωπαϊκής εκθεσιακής δραστηριότητας του τουριστικού κλάδου αναδεικνύονται η 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA και η παράλληλη Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού HOTELIA, που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, χάρη στη δυναμική και την έντονη εξωστρέφεια της φετινής διοργάνωσης και την άκρως επίκαιρη θεματολογία του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού, που πλαισιώνει την Έκθεση με θέμα: «Ταξίδια & Τουρισμός: Η Επόμενη Ημέρα - Από την Ύφεση στην Ανάπτυξη. Την επίσημη έναρξη των εργασιών της 25ης PHILOXENIA και του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού θα τελέσει η υφυπουργός Τουρισμούς, κα. Άντζελα Γκερέκου, την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.

Στην 25η PHILΟΧΕΝΙΑ, συμμετέχουν 800 εκθέτες, έναντι 820 πέρυσι. Οι εκθέτες προέρχονται από 18 χώρες και συγκεκριμένα από Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία, Γκάνα, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία κα Ινδονησία, ενώ 11 χώρες συμμετέχουν με οργανωμένες κρατικές συμμετοχές (Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιταλία, Κύπρος, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία και Τυνησία).

Η φετινή διοργάνωση συνοδεύεται, επίσης, από ιδιαίτερα δυναμικό πρόγραμμα hosted buyers. Έχουν προσκληθεί 70 tour operators από 22 χώρες και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Λετονία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.


Αντίστοιχα η Έκθεση πλαισιώνεται και από πρόγραμμα hostedmedia και από πρόγραμμα παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που αναδίδουν και διαδίδουν ανά την υφήλιο το ξεχωριστό «χρώμα» της Ελλάδας:
- Έκθεση γλυπτών και ζωγραφικής της δημιουργού Αναστασίας Μωραϊτου με θέμα τον πολιτισμό της Ελλάδας. (περίπτερο 15, ημιόροφος).
- Έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Μαγουνάκη, με θέματα εμπνευσμένα από τα τοπία της Ελλάδας. (περίπτερο 14).
- Συναυλία με τον τραγουδιστή Αλέξανδρο Μαρινίδη, με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. (περίπτερο 14).
Οι τρεις παραπάνω εκδηλώσεις διοργανώνονται από κοινού από τη HELEXPO και το περιοδικό Taksidi 2 Greece.
- Η μεγάλη Έκθεση Ζωγραφικής του Γιάννη Λασιθιωτάκη, με τίτλο «Μέρες Επίγειες», στο Περίπτερο των Εθνών (Περίπτερο 6), που διοργανώνει η HELEXPO με αφορμή τη Phioxenia σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των «Δημητρίων». Η Έκθεση ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, φέτος στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της HOTELIA, της Έκθεσης Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού, που παραδοσιακά «συνοδεύει» την PHILOXENIA, η οποία από την επόμενη διοργάνωσή της πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της HELEXPO με την EXRPO & CLEAN, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον κλάδο σε ολόκληρη τη Ν.Α. Ευρώπη.
Όλα αυτά, βεβαίως, σε συνδυασμό πάντοτε με τις καθιερωμένες πλέον απονομές:
- των βραβείων «PhiloxeniaTourismAwards» στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς που αναδεικνύονται από το κοινό μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
- και των βραβείων «Μορφέας» στους «καλύτερους των καλύτερων» του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από τους πιστοποιημένους «μυστικούς επιθεωρητές» της TUV-HELLAS για λογαριασμό της PHILOXENIA.

Η απονομή των «Tourism Awards» θα γίνει στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων της 25ης PHILOXENIA και του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού από την υφυπουργό Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης των εγκαινίων θα είναι η κυρία Έμυ Λιβανίου, ενώ η απονομή των βραβείων θα συνοδεύεται και από μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση της κυρίας Νίνας Λοτσάρη.


Τόπος

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Περ. 13,14,15,12,16
Ημερομηνία
29 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου 2009
Συχνότητα
Ετήσια
Είσοδος
Ελεύθερη για εμπορικούς επισκέπτες με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν ηλεκτρονική προεγγραφή
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5€
Εκθέτες - Εκθέματα
Ξένες Κρατικές Συμμετοχές, Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δήμοι, Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία, Αεροπορικές και Ναυτιλιακές Εταιρίες, Ειδικός Τύπος.
Επισκέπτες
Tour Operators, Travel Agents, Εκπρόσωποι Τουριστικών Φορέων και Επιχειρήσεων Τουρισμού, Ξενοδόχοι, Οικονομικοί Παράγοντες, Δημοσιογράφοι κλπ
Ώρες Λειτουργίας

Πέμπτη και Παρασκευή 11:00-20:00 μόνο για Εμπορικούς Επισκέπτες
Σάββατο και Κυριακή 11:00-20:00 για Εμπορικούς Επισκέπτες και το Κοινό
madataAnto


0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share