Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Ρόκα με Παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα

Ρόκα με Παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα

 

 

 

Συστατικά

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 15 λιαστές ντομάτες
  • 10 φέτες μπέικον
  • 2 φέτες ψωμί του τόστ για να φτιάξουμε κρουτόν
  • παρμεζάνα
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μπαλσάμικο ξύδι

περιγραφή

Από τις νοστιμότερες σαλάτες που έχω δοκιμάσει και πολύ εμφανήσιμη...

Συστατικά
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 15 λιαστές ντομάτες
  • 10 φέτες μπέικον
  • 2 φέτες ψωμί του τόστ για να φτιάξουμε κρουτόν
  • παρμεζάνα
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μπαλσάμικο ξύδι 
  •  
  • Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά τη ρόκα και τη κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
  2. Κόβουμε στη μέση τις λιαστές ντομάτες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι.
  3. Κόβουμε το μπέικον κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.
  4. Παίρνουμε 2 φέτες ψωμί του τόστ, το κόβουμε κύβους, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τους κύβους του ψωμιού να ψηθούν. Τα γυρνάμε συνέχεια και μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε.
  5. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε λάδι (όχι πολύ έχουν αρκετό λάδι τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε) και μπαλσάμικο.
  6. Τέλος ρίχνουμε τη παρμεζάνα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή κάνω τη σαλάτα αυτή συχνά σε τραπέζια, ετοιμάζω τα υλικά από την προηγούμενη (κρουτόν, μπέικον, ντοματάκια) ώστε να είναι σχεδόν έτοιμη για σερβίρισμα.
Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share