Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε βάλει στο  pc κάποια προγράμματα που είναι trial δηλαδή σε δοκιμαστική περίοδο 10,15,30 μέρες και μετά πρέπει να τα αγοράσεις για να τα έχεις, ή να βρούμε κάποιο crack  ή να βρούμε κάποιο keygen ή από κάποιο site ένα serial number... δυστυχώς όμως επειδή το πρόγραμμα είναι λίγο περίεργο και δεν είναι τόσο γνωστό δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα απο όλα αυτά, και αναγκαστικά ή το αγοράζουμε ή κάνουμε αυτό που θα αναφέρω παρακάτω!!!


Όταν κάνουμε install ένα πρόγραμμα για 1η φορά δημιουργεί κάποια κλειδιά στην registry  υπάρχει ένα κλειδί ανάμεσα σε αυτά με την ημερομηνία και την ώρα που έχει γίνει install το πρόγραμμά.Κάθε φορά λοιπόν που τρέχουμε το πρόγραμμα βλεπει και συγκρίνει αυτήν την ημερομηνία με την τρέχουσα ημερομηνία του συστήματος ετσι ωστε να δει πότε θα λήξει η trial περίοδος.


θα χρησιμοποιήσουμε το utility (run as date)για να κάνουμε την χρήση του προγράμματος και μετά την δοκιμαστική περίοδο του. Το run as date είναι ένα software που θα μας επιτρέψει να τρέξουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα την ημερομηνία που θα του δώσουμε εμείς.


Κάνουμε λοιπόν install το  software που θέλουμε ωστε να το εχουμε και μετα την δοκιμαστική περίοδο, σημειώνουμε καπου την ημερομηνία και την ώρα της που κάναμε install ωστε να μην την ξεχάσουμε.
Μόλις η δοκιμαστική περίοδος έρθει στο τέλος και το πρόγραμμα μας έχει λήξει στην ουσία  το τρέχουμε το χρησιμοποιώντας το RunAsDate, προσοχή όμως δεν βάζουμε απευθείας κάποια ημερομηνία μέσα σε αυτές τις μέρες της δοκιμαστικής περιόδου.Αν το τρέχουμε απευθείας το πρόγραμμα θα μας βγάλει ότι η άδεια έληξε και δεν θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ούτε και το RunAsDate θα δουλέψει μετά.
Το προτιμοτερο είναι να το τρέχουμε με την προηγούμενη ημερομηνία από όταν έληξε.Για παράδειγμα αν η δοκιμαστική περίοδος λήγει στις 22 Νοεμβρίου του 2009 στο RunAsDate θα πρέπει να βάζουμε την ημερομηνία 21 Νοεμβρίου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiysmach_T5FqwwPXMe7U28302G6seKx2YLsCSfze5Iu38DUG-YXCpdutZjVcslU5PdpqqwmCuSMxbSRuFGJNkwmHAvjTFbXG0ieY5v85lkzBYhUHS1DSGRs550iQVBZ8miEJwBEBL2tVU3/s320/runasdate.gif

προσοχή δεν δουλεύει για antivirus
Corfas

1 σχόλιο:

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share