Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Τρέχει με 100 ο Ρεχάγκελ για να φθάσει στη Νότια Αφρική...


Εκατό παιχνίδια στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου συμπληρώνει ο Οτο Ρεχάγκελ στο αποψινό δεύτερο μπαράζ με την Ουκρανία στο Ντόνετσκ (8 μ.μ., Mega) και ευχή όλων, βέβαια, είναι να συνδυάσει το ρεκόρ του με την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Η Εθνική χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία με γκολ για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη Νότια Αφρική και όσο κι αν η αποστολή της φαντάζει δύσκολη, έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει...

«Εχουμε την εμπειρία, αλλά και την εξυπνάδα ως ομάδα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Ξέρουμε τις μας περιμένει και ποιες είναι οι δυσκολίες του αγώνα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ», επανέλαβε και χθες ο Οτο Ρεχάγκελ, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί απόψε η Εθνική στο υπερσύγχρονο γήπεδο της Σαχτάρ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προφυλάξει τα νώτα του, καθώς το μηδέν στην άμυνα είναι βασικός στόχος σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αλλά παράλληλα θα προσπαθήσει να σκοράρει ώστε να φέρει σε δύσκολη θέση τους Ουκρανούς.

Οσον αφορά στην ενδεκάδα, ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, τον οποίο ο Οτο Ρεχάγκελ θέλει να τον βάλει πάνω στον Αντρέι Σεφτσένκο.

Αν δεν καταφέρει να παίξει ο αμυντικός του Ολυμπιακού, θα αγωνιστούν τα τρία σέντερ μπακ που είχαν ξεκινήσει και στο πρώτο μπαράζ (Κυργιάκος, Μόρας και Παπασταθόπουλος), με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τον Βύντρα ή τον Γκαλίτσιο στο δεξί άκρο και τον Σπυρόπουλο στο αριστερό.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι πιθανότατα οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και ένας εκ των Τζιόλη, Πλιάτσικα, ενώ μπροστά θα είναι οι Γκέκας, Χαριστέας και Σαμαράς. Θέση, πάντως, διεκδικεί και ο Κώστας Μήτρογλου...

Για την ενδεκάδα

Κράτησε κλειστά τα χαρτιά του

Ο Οτο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Ντόνετσκ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με την ενδεκάδα της Εθνικής, αλλά και τους προσανατολισμούς που θα έχει αυτή εν όψει της αποψινής ρεβάνς με φόντο το Μουντιάλ. «Κρίσιμο παιχνίδι, αλλά όχι το τέλος του κόσμου».
Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός δεν αποκάλυψε ούτε έναν παίκτη που θα ξεκινήσει σε αντίθεση με τις... εξάδες που ανακοινώνει συνήθως, αλλά επανέλαβε ότι πρόκειται για το πιο κρίσιμο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αφού έπειτα απ' αυτό δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθούν τα λάθη.

«Είναι το δεύτερο ημίχρονο των δύο παιχνιδιών. Θα δούμε αν τα καταφέρουμε και θα επιστρατεύσουμε το 100%. Είναι παιχνίδι που όλα παίζονται σε 90 λεπτά και πρέπει να είμαστε ψυχικά υγιείς.

Το πιο σημαντικό είναι να έχουν οι παίκτες φλόγα μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και έτοιμοι στο ματς, για να αποφύγουμε την τακτική του αντιπάλου και οι παίκτες να εφαρμόσουν τις εντολές μου στο γήπεδο».
Γρίπη αλλά και ακριβό εισιτήριο...
Στο γήπεδο δεν αναμένονται περισσότεροι από 30.000 Ουκρανοί φίλαθλοι, καθώς τα εισιτήρια είναι πανάκριβα.

Ο ουκρανικός Τύπος είχε ειρωνικά σχόλια χθες για τον Οτο Ρεχάγκελ και τους διεθνείς μας παίκτες εξαιτίας... «των υπερβολικών αντιδράσεών τους στο θέμα της γρίπης» και η αλήθεια είναι ότι στο Ντόνετσκ η ζωή κυλάει φυσιολογικά. Ο Ολεξέι Μιχαηλιτσένκο τέλος τόνισε ότι το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ζήτησε τη στήριξη του κόσμου.

«Οι Έλληνες ποντάρουν πολλά στην άμυνα περιμένοντας την ευκαιρία να βγουν στην κόντρα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην τους το επιτρέψουμε και την ίδια στιγμή να παίξουμε επιθετικά. Οι πιθανότητες είναι 50-50.

Θα πρέπει να βοηθήσουν οι οπαδοί μας να γίνουμε πιεστικοί. Δεν θα κριθεί εκεί το παιχνίδι, όμως μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ουκρανών.

Αλλες τρεις αναμετρήσεις

Εκτός από τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας στην Ουκρανία, απόψε θα διεξαχθούν άλλα τρία μπαράζ στην ευρωπαϊκή ζώνη για την πρόκριση στο Μουντιάλ.


Η Γαλλία, που επικράτησε 1-0 στην Ιρλανδία, υποδέχεται τους Βρετανούς και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση.
Η Σλοβενία υποδέχεται τη Ρωσία με στόχο να ανατρέψει το 2-1 με το οποίο είχε ηττηθεί στη Μόσχα, ενώ η Βοσνία θα φιλοξενήσει την Πορτογαλία στο Σεράγεβο και θα προσπαθήσει να ανατρέψει την ήττα με 1-0 που είχε γνωρίσει στη Λισαβόνα. Οι Πορτογάλοι, βέβαια, ήταν και παραμένουν το φαβορί…

Ευχές από Νικοπολίδη

ΕΠιστολή στον Οτο Ρεχάγκελ απέστειλε χθες ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Αντώνης Νικοπολίδης, με ευχές για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

«Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της προσπάθειάς της για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, είμαστε μαζί σας και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρετε κι αυτή τη φορά», αναφέρει η επιστολή του Νικοπολίδη.

Ερωτηματικό
Ρεχάγκελ: Το καλό στο πρώτο ματς είναι ότι δεν είχαμε νέους τραυματισμούς, γιατί αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην άμυνα.

Δεν ξέρω ακόμη αν θα κάνω αλλαγές. Θα κάνουμε προπόνηση και θα δούμε. Το πρόβλημά μας είναι ο Αβραάμ...

Vlaxos

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share