Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Rapiscan Secure 1000...

xraydm1210_482x449Ένα υπερσύχρονο μηχάνημα ακτίνων Χ που παράγει γυμνές εικόνες των επιβατών εισήχθη σε αεροδρόμιο της Αγγλίας σήμερα, ώστε το προσωπικό να εντοπίζει άμεσα τυχόν κρυμμένα όπλα ή εκρηκτικά.
Ο πλήρης σαρωτής σώματος, θα δοκιμαστεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Στην συσκευή αυτή θα είναι ορατές οποιεσδήποτε διευρύνσεις του μαστού καθώς επίσης και  ψευδή άκρα, και ένα ολοκάθαρο σαφές περίγραμμα των τμημάτων του σώματος  των επιβατών.
Ωστόσο έχουν διατυπωθεί φόβοι και ανησυχίες ότι η συσκευή αυτή με την ονομασία Rapiscan Secure 1000, η οποία μοιάζει με ένα μεγάλο ντουλάπι, δεν μπορεί να είναι ασφαλής για τις γυναίκες στα πρώιμα στάδια της κύησης  και στα μικρά παιδιά.
Από την άλλη πλευρά πολλοί παράγοντες ανθρωπιστικοί, της εκκλησίας αλλά και απλοί πολίτες που ρωτήθηκαν για τα νέα μέτρα ασφάλειας των αεροδρομίων αλλά και άλλων δημοσίων χώρων, έκαναν λόγο για κατάφορη καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και βρώμικη εισβολή τόσο στο σώμα όσο και στην προσωπική ζωή του καθενός μας. Το νέο μέτρο στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ βρήκε την πλειοψηφία του κόσμου αντίθετη προς αυτό.


Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share